E-Fatura'da son tarih ne zaman?

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, elektronik fatura (e-fatura) sisteminden faydalanmak için başvuruda bulanan mükellef sayısının 15 bini aştığını belirterek, "Mükelleflerimizin sonradan herhangi bir cezai durumla karşılaşmamaları açısından en geç 2 Eylül 2013

E-Fatura'da son tarih ne zaman?
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, elektronik fatura (e-fatura) sisteminden faydalanmak için başvuruda bulanan mükellef sayısının 15 bini aştığını belirterek, "Mükelleflerimizin sonradan herhangi bir cezai durumla karşılaşmamaları açısından en geç 2 Eylül 2013 Pazartesi günü e-fatura sistemine başvurularını yapmaları gerekiyor" dedi.
 
CEZA ALABİLİRSİNİZ
 
Bakan Şimşek, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, e-fatura kullanma zorunluluğu getirilen mükelleflerin, sonradan herhangi bir cezai durumla karşılaşmamaları açısından en geç 2 Eylül'e kadar uygulamaya başvurmaları ve yıl sonuna kadar da fiilen e-fatura uygulamasına geçmeleri gerektiğini bildirdi.
 
FATURALAR DÜZENLENMEMİŞ SAYILACAK
 
Söz konusu mükelleflerin, belirlenen tarihe kadar e-fatura sistemine başvuruda bulunmamaları halinde düzenlemiş oldukları kağıt faturaların, ilgili tebliğ hükümleri çerçevesinde hiç düzenlenmemiş sayılacağını anlatan Şimşek, bu mükelleflere vergi kanunlarında yer alan cezai hükümlerin tatbik edileceğini ifade etti.
 
Şimşek, başvurularını süresinde yapan mükelleflerin, sistemlerini e-fatura sistemine entegre etmek için yıl sonuna kadar dört aylık süreleri olduğunu da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler