Düşük faizli taşıt kredisinde kötü haber!
Kamu bankaları, kredi kampanyasının şartlarına aykırı hareket eden Fiat, Renault, Toyota, Honda, Hyundai ve Ford markalarının kampanya kapsamından çıkarıldığını açıkladı.

3 kamu bankası aldığı kararla kredi şartlarına aykırı hareket ettikleri gerekçesiyle 6 otomobil firmasını kredi kampanyası kapsamından çıkardığını açıkladı.
İşte Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıfbank tarafından yapılan ortak açıklama:
“Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından ülkemizin ihracatının lokomotiflerinden olan otomotiv sektörünü ve sektöre bağlı olarak çalışan yan sanayide yerli üretimi desteklemek; bireysel ve kurumsal müşterilerin taşıt alımı için finansman ihtiyaçlarını uygun koşullarda karşılamaları amaçlarıyla; 1 Ekim 2019’dan itibaren Yerli Üretime Özel Taşıt Kredisi ürünü müşterilerimize sunulmaya başlanmıştır.
Diğer taraftan, kredi kampanyalarının firmalar tarafından fiyat artışı için bir fırsata dönüştürülmemesi ve olası fiyat artışları ile vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için; açıklanan kredi paketlerinin kapsamına ve amacına uygun olarak faaliyet gösteren firmalarla çalışılacağı, sunulan uygun finansman imkanını, ürün veya hizmetlerinde fiyat artışı olarak müşterilere yansıtan firma olması durumunda ilgili firmaların kredi paketi kapsamı dışına çıkartılacağı 02.06.2020 tarihli basın açıklamamızla kamuoyuna duyurulmuştu.
Bugün gelinen noktada, Honda, Hyundai, Fiat, Ford, Renault ve Toyota firmalarının belirtilen açıklamalara rağmen fiyat artışları yaptıkları görülmüştür.
Yerli üretimi teşvik amacı taşımasına ek olarak bireysel ve kurumsal müşterilerimizin düşük maliyetli finansmana erişimini amaçlayan taşıt kredisi paketinin amacına aykırı hareket eden Honda, Hyundai, Fiat, Ford, Renault ve Toyota firmaları kredi paketi kapsamından çıkarılmıştır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”