Dünya atıyor Ziraat alıyor

 Dünyada yaşanan finansal kriz birçok bankanın eleman çıkarmasına neden olurken, Ziraat Bankası istihdam atağına geçti. Banka, şubeleşme atağı nedeniyle 3 bin 265 kişiyi işe alacak.  Ekonomik krizle birlikte büyük çöküş yaşayan ve bu nedenle eleman çıkara

Dünya atıyor Ziraat alıyor

 

Dünyada yaşanan finansal kriz birçok bankanın eleman çıkarmasına neden olurken, Ziraat Bankası istihdam atağına geçti. Banka, şubeleşme atağı nedeniyle 3 bin 265 kişiyi işe alacak.
 
 
Ekonomik krizle birlikte büyük çöküş yaşayan ve bu nedenle eleman çıkaran Avrupa'daki dev bankaların tersine Türkiye bankaları istihdamda atağa geçti. Ziraat Bankası İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Ali Toker, İstanbul Finans Merkezi'ne taşınma projesi ve yeni şubeleşme çalışmaları nedeniyle oluşacak personel ihtiyacını karşılamak amacıyla 3 bin 265 yeni personel alacaklarını söyledi. Dönüşüm sürecinde Ziraat Bankası'nın yeni oluşturulan 5 kurumsal, 27 ticari ve 73 girişimci şubeyle birlikte toplam bin 486 şubeyle hizmet verdiğini belirten Toker, "Bankamız şubeleşme çalışmaları çerçevesinde, ihtiyaç olan yerlerde yeni şubeler açmaya devam edecek. Kısa ve orta vadede İstanbul'da 100 adet şube, hiçbir bankanın bulunmadığı 36 ilçede ise 'butik şube' açmayı planlıyoruz" dedi.
 
YEDİ İLDE SINAV
Personel alımında dört yıllık üniversite mezunlarının yanı sıra, bu yıl ilk defa lise ve iki yıllık yüksekokul mezunlarına da yaşadıkları il ve ilçelerde çalışma imkânı sunulacak. Ali Toker, "Adaylar yaşadıkları şehirdeki şubelerde istihdam edilmek üzere sınava katılacak. Yapılacak sınavlarla bankamıza 2 bin 500 banko asistanı, 500 servis görevlisi, 200 uzman yardımcısı, 30 iç kontrolör yardımcısı, 35 müfettiş yardımcısı olmak üzere toplam 3 bin 265 personel alacağız" diye konuştu. Teftiş Kurulu'nda ise uzmanlaşmaya gidilerek idari bilimler, hukuk ve mühendislik alanlarında olmak üzere üç ayrı dalda sınav yapılacak.
 
LİSE MEZUNLARI DA BAŞVURABİLECEK
Ziraat'in banko asistanı, servis görevlisi ve uzman yardımcılığı yazılı sınavlarının 24 Kasım 2012'de 21 il merkezinde düzenlenecek. Ali Toker, adayların ihtiyaç açıklanan iller içinde başvuruda bulunacaklarını, banko asistanı sınavına lise ve iki yıllık yüksekokul, servis görevlisi ve uzman yardımcılığı sınavlarına dört yıllık üniversite ve yüksekokul mezunları bölüm ayrımı yapılmaksızın başvurabileceklerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler