Drone Uçurmak Yasaklanıyor mu?

Bu bildirge ile beraber şimdi çoğu insanın hobisi olan 'drone' kullanımının hemen her yerde yasaklanıp yasaklanmayacağı tartışılıyor.Valiliklere gönderilen bildirge Türk Sivil Havacılık Kanunu 93’üncü maddesi gereğince İHA (insansız hava araçları), ya da

Drone Uçurmak Yasaklanıyor mu?

Bu bildirge ile beraber şimdi çoğu insanın hobisi olan 'drone' kullanımının hemen her yerde yasaklanıp yasaklanmayacağı tartışılıyor.

Valiliklere gönderilen bildirge Türk Sivil Havacılık Kanunu 93’üncü maddesi gereğince İHA (insansız hava araçları), ya da genel adıyla 'drone' uçurmak her an her yerde yasaklanabilir. Bu cihazların can ve mal güvenliğe zarar vereceği konusunda son derece emin ifadeler taşıyan bildirge, drone uçurmak için özel izin gerekeceğini ifade ediyor.

Dahası, izinsiz drone uçuranlar hakkında suç duyurusu yapılabileceği, kimlik bilgilerinin alınarak emniyet güçlerince takip edilebileceği de bildiride yer alıyor. Twitter'da bu durumun özel hayata bir tehdit olduğunu, insanların hobi olarak kullandığı basit bir aracın çok fazla büyütüldüğü ve yasakçı zihniyetin iş başında olduğu ifade eden gönderilere rastlamak mümkün.

Normal koşullarda 4 kilogramın altında ağırlığı olan drone'ların lisanssız ve hobi amacıyla uçmaları hakkında bir düzenleme var. Ancak bu cihazların dahi izine tabi tutulması olasılığı pek çok insanı rahatsız ediyor. Aşağıda konuyla ilgili bildirgeyi ve tepki twitlerini görebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi