Dolmuşçu ve taksicilere şok!

Güneş'in haberine göre Türkİye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu(TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın işsizlik nedeniyle taksi duraklarının sarardığını belirtip, 'Bu yetmiyormuş gibi taksici bir de korsan taksilerle uğraşıyor. Son zamanlarda ise bazı bankalar

Dolmuşçu ve taksicilere şok!
Güneş'in haberine göre Türkİye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu(TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın işsizlik nedeniyle taksi duraklarının sarardığını belirtip, 'Bu yetmiyormuş gibi taksici bir de korsan taksilerle uğraşıyor. Son zamanlarda ise bazı bankalar da VİP adı altında korsan taskicilik yapmaya başladı. İşsizlik nedeniyle 20-30 bin şoför işi bırakmak zorunda kaldı' dedi. Esnaf gibi taksicinin de 20 çeşit vergi ödediğini belirten Apaydın,'Taksici deposunun yüzde70'ini vergiyle dolduruyor ' dedi.

240 BİN KİŞİ
TŞOF Başkanı Apaydın İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Semih Kaçanoğlu ve İstanbul Kamyoncular Esnaf Odası Başkanı Cemil Ok ile birlikte gazetemizi ziyaret etti. Apaydın sorunlarını Ekonomi Müdürümüz Kahraman Yılmazcan'a anlattı. Apaydın ticari araç şoförleri gibi taksicilerin de dert küpü haline geldiğini belirtip. 'Türkiye'de 120 bin taksi ve bu meslekten ekmek parası kazanan 240 bin kişi bulunuyor. Ancak son zamanlarda başgösteren işsizlik artan korsan taksiler yüzünden taksiciler iş yapamaz bir duruma geldi. Bunun yanında taksicilerin bir de kazancını soyguncuya kaptırma korkusu var'dedi. TŞOF Başkanı geçim derdindeki taksi şoförüne kız bile zor verdiklerini söyledi.

KARTLA GEÇİNİYOR
Apaydın, taksicilerin sigorta primlerinin de yüzde 147 artırıldığına dikkat çekti. Primin 575 YTL'den 1.600 YTL'ye fırladığını kaydetti. Özellikle taksi durak ve cep sayısının arttırılmasını isteyen Apaydın, bu nedenle hem taksilerin gezerken fazla benzin yaktığını hem de çok sayıda trafik cezası yediklerini ifade etti. TŞOF Başkanı, kazançları çok düşen özellikle taksi şoförlerinin kredi kartıyla yaşam sürdürmeye çalıştığını kaydetti. Apaydın, İstanbul'daki metrobüs ve hzlı tranvayın taksicinin işlerini azalttığını buna ise belediye ile birlikte çalışılıp bir çözüm yolu bulunacağını kaydetti. Taksi duraklarına konulan veresiye defterlerinin de şişmeye başladığı kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi