Doların nabzı hızlanıyor

SOMUT ADIMLAR ATILAMIYOR Özellikle hafta sonu yapılan G-20 zirvesinden de beklentileri karşılayacak adımların atılamaması piyasalarda yeni bir tedirginlik başlattı. Herkesin kapısına dayandığı IMF'nin, '100 milyar dolara ihtiyacımız var' şeklindeki açıkla

Doların nabzı hızlanıyor
SOMUT ADIMLAR ATILAMIYOR

Özellikle hafta sonu yapılan G-20 zirvesinden de beklentileri karşılayacak adımların atılamaması piyasalarda yeni bir tedirginlik başlattı. Herkesin kapısına dayandığı IMF'nin, '100 milyar dolara ihtiyacımız var' şeklindeki açıklaması ve güvenirliliğini yitiren reyting şirketi Standard and Poors'un Türkiye'nin notunu negatife çevirmesi piyasalarda sert düşüş dalgasını başlattı.
İMKB 23 bin puana kadar gerileyerek 4 yıl yani 2004 yılı Aralık ayı seviyelerine geri gitti. Yüzde 4 değer kaybeden endeks, 23 bin 58 puana kadar geriledi.

YABANCILAR SATIYOR

Uzmanlar, dış piyasalarda devam eden sıkıntılar ve yabancılardan gelen satışların etkisiyle endeksin gerilemeye devam ettiğini vurguluyor. Özellikle endekste belirleyici bir rol oynayan İMKB-30 hisselerinde yaşanan sert yabancı satışlarının da düşüşü hızlandırdığı belirtiliyor.
Ayrıca S&P'nin dün bankaların görünümünü de negatife çevirmesi banka hisselerinde satışları artırdı.

DÖVİZ YÜKSELİYOR

Piyasalarda artan olumsuzluklar doları da yeniden hareketlendirdi dün 1.64 YTL'ye kadar yükselen ve güne bu seviyelerde başlayan dolar 1.67 YTL'ye kadar yükseldi. Euro ise 2.09 YTL seviyesinden işlem görüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi