Doların nabzı düşmek bilmiyor

Dolar böylece Kasım ayındaki en yüksek seviyesini gördü. Dünya piyasaları resesyon korkusu yaşamaya devam ediyor. Dev ABD şirketlerinden gelen olumsuz rakamlar resesyon beklentilerini körüklerken dün ABD borsalarında yüzde 5'e varan düşüşler görüldü. Bugü

Doların nabzı düşmek bilmiyor
Dolar böylece Kasım ayındaki en yüksek seviyesini gördü.

Dünya piyasaları resesyon korkusu yaşamaya devam ediyor. Dev ABD şirketlerinden gelen olumsuz rakamlar resesyon beklentilerini körüklerken dün ABD borsalarında yüzde 5'e varan düşüşler görüldü.

Bugün de benzer şekilde Asya borsaları yüzde 5-6 arasında değer yitirdi.

Yurtdışındaki kötümser hava içeriye de yansıyor. Son günlerde bankaların sendikasyon ödemeleri nedeniyle hareketli görünen dolar kuru, bugün yurtdışının da etkisiyle 1.67 YTL'nin üzerine kadar tırmandı. Dolar böylece son 3 gün içerisinde yüzde 8.3 değer yitirmiş oldu.

Aynı dönemde Brezilya üzde 6.8, Güney Afrika randı ise yüzde 4.0 geriledi.

DOLARDA 1.70-1.72 KRİTİK

Dolarda 1.70-1.72 bandının kritik olduğunu belirten uzmanlar, doların son yükselişinde bu seviyeden geri döndüğünü hatırlatıyor. Uzmanlar, kurun yine bu seviyelere yönelebileceğini ve sonrasını ise yerli yatırımcının dolar satışının belirleneceğini ifade ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Ekonomi