Doların ateşi yine yükseldi

Dolar kurunda çok sert hareketler yaşanıyor. Dün günü 2.26 TL seviyesinden kapattıktan sonra Merkez Bankası'nın şok faiz kararı ile 2.16 TL'ye kadar gerileyen dolar kuru, tekrar 2.30 TL'nin üzerine çıktı.ÖĞLEDEN SONRA HIZLANDIDolar özellikle öğleden sonra

Doların ateşi yine yükseldi

Dolar kurunda çok sert hareketler yaşanıyor. Dün günü 2.26 TL seviyesinden kapattıktan sonra Merkez Bankası'nın şok faiz kararı ile 2.16 TL'ye kadar gerileyen dolar kuru, tekrar 2.30 TL'nin üzerine çıktı.

ÖĞLEDEN SONRA HIZLANDI

Dolar özellikle öğleden sonra çok hızlı bir şekilde hareket etmeye başladı.

Önce 2.22-2.24 bandında dengeli görünen kur, daha sonra gelen alımlarla birlikte 2.25 TL'yi aştı, arkasından 2.27 TL'ye ulaştı. Dolar alımların devamı ile kendini hızla 2.30 TL'nin üzerine atarken, saat 15.40 itibariyle 2.32 TL'ye ulaştı.

Hemen arkasından gelen satışlarla da 2.28 TL bölgesine döndü.

EURO DA ÇIKTI

Euro da benzer şekilde hızlı bir hareketle yeniden 3.13 TL'ye çıktı.

BORSADA KAYIPLAR YÜZDE 4'Ü AŞTI

BIST 100 Endeksi, güne yükselişle başladı. Borsa İstanbul, Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrasında güne yüzde 1,94 oranında artışla 64.777 puandan başladı. Borsada kayıplar ikinci seans ortasında yüzde 4'ü geçti. Bankacılık endeksindeki düşüş bir ara yüzde 7'nin üzerine çıktı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi