Dolar'ı bu seferde Çin çarptı

 Merkez Bankası’nın istisnai gün olarak ilan edip doğrudan müdahalelerle dizginlediği doları bu defa Çin çarptı. Çin’de açıklanan beklentilerin üzerindeki büyüme verisinin global piyasalara yansımasıyla Euro/dolar paritesindeki yükselişe paralel olarak iç

Dolar'ı bu seferde Çin çarptı

 

Merkez Bankası’nın istisnai gün olarak ilan edip doğrudan müdahalelerle dizginlediği doları bu defa Çin çarptı. Çin’de açıklanan beklentilerin üzerindeki büyüme verisinin global piyasalara yansımasıyla Euro/dolar paritesindeki yükselişe paralel olarak içeride de dolar 12 Aralık’tan bu yana en düşük seviyesi olan 1.8320 TL’ye kadar indi, kapanışa doğru yeniden 1.84’e çıktı.

Çin’de GSYH 2011 son çeyrekte yüzde 8.9 ile 2.5 yılın en düşük büyümesini kaydetti. Ancak bu rakam beklentilerin üzerinde olunca yatırımcı endişelerini azaltmaya yetti.

Euro/dolar, öndeki gün 1.2665  iken dün 1.2759’a kadar yükseldi. Avrupa borsalarında yüzde 2’lere varan yükselişler yaşanırken başarılı tahvil ihaleleri dün de devam etti.

İMKB YÜZDE 1.40 YÜKSELDİ

Yurtdışı borsalarda esen olumlu havayla İstanbul Menkul Kıymetler Borsası dün yüzde 1.39 artışla 53 bin 529 puandan kapandı.

HAZİNE 4.6 MİLYAR TL BORÇLANDI

Hazine, bugün düzenlenen iki ihaleyle bu yılki borçlanma programına başlarken, toplam 4 milyar 578 milyon TL borçlandı. Hazine ocak ayında toplam 17.8 milyar TL iç borç servisine karşılık 11.5 milyar TL’si piyasadan olmak üzere 14.4 milyar TL borçlanma öngörüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi