Dolardan sürpriz düşüş!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun yakın dönem gelişmelerinin değerlendirilmesi ve fiyat istikrarı için gerekli politika tedbirlerinin alınması amacıyla 28 Ocak Salı akşamı toplanacağı ve kararın saat 24.00'da bir basın du

Dolardan sürpriz düşüş!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun yakın dönem gelişmelerinin değerlendirilmesi ve fiyat istikrarı için gerekli politika tedbirlerinin alınması amacıyla 28 Ocak Salı akşamı toplanacağı ve kararın saat 24.00'da bir basın duyurusu ile açıklanacağı bildirildi.

DOLARA HEMEN ETKİ ETTİ

Merkez Bankası'nın yarın akşam Para Politikası Kurulu'nun ara toplantı gerçekleştireceğine yönelik yaptığı açıklama, bugün 2,3880 TL'lik seviyeyi gören doların gerilemesini sağladı. Merkez Bankası'nın açıklamasının ardından dolar 2,3330 TL'lik seviyesine geriledi.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun yarın akşam yakın dönem gelişmelerin değerlendirilmesi ve fiyat istikrarı için gerekli politika tedbirlerinin alınması amacıyla "ara toplantı" yapma kararı alması, döviz piyasalarını bir miktar sakinleştirdi.

MB'nin koridorun üst bandını artırması bekleniyor. Merkez Bankası, son toplantısında politika faizlerinde değişikliğe gitmemiş ek sıkılaştırma günlerinde fonlama faizini yüzde 9 olarak belirlemişti.

EURO DA ZİRVE YAPTI

Sabah saatlerinde 3,2390 TL düzeyinde olan euro, 3,2790 TL'yi gördü. Saat 12.15'te 3,2650 TL düzeyinde gerçekleşen euro, Merkez Bankası'nın açıklamasının ardından gerileyerek, 13.18 itibarıyla 3,1900 seviyesinde gerçekleşti.

FAİZ YÜZDE 11'İ AŞTI

İki yıllık gösterge tahvilin faizi yüzde 11'i aşarak iki yılın en yüksek seviyesini gördü.

TCMB EK PARASAL SIKIŞTIRMAYA GİTTİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), miktar yöntemiyle 1 hafta vadeli repo ihalesi açmayarak daha önce duyurduğu üzere 1 günlük Ek Parasal Sıkılaştırmaya (EPS) gitti ve yüzde 9 faizli ilk EPS gününe başladı. TCMB, daha önce ilan ettiği gibi bugün 1 hafta vadeli repo ihalesi açmadı ve döviz satım ihalesinin asgari tutarını 100 milyon dolar olarak belirledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler