Dolardaki çıkış sürecek mi?

Bankalararası piyasada bugün sabah saatlerinde kotasyonlar 1.6670/1.6730 seviyesinde.Bono tarafında sakin seyir beklediklerini belirten bankacılar dolar/TL'de ise son günlerde yaşanan yükselişin devam edebileceğini söylediler.Yerli bir bankanın tahvil/bon

Dolardaki çıkış sürecek mi?

Bankalararası piyasada bugün sabah saatlerinde kotasyonlar 1.6670/1.6730 seviyesinde.

Bono tarafında sakin seyir beklediklerini belirten bankacılar dolar/TL'de ise son günlerde yaşanan yükselişin devam edebileceğini söylediler.

Yerli bir bankanın tahvil/bono yöneticisi, "Global piyasalarda olumsuz hava devam ediyor. Dün ABD'de yüzde 4'ün üzerinde kayıp yaşandı. Buna paralel piyasalarda bir miktar yükseliş yaşanacaktır, ancak yüzde 15.5 bileşik seviyesinin üzerinde kalıcı bir yükseliş beklemiyorum. Günlük bazda yükseliş olabilir tabi ki ancak bu seviyenin üzerinden mutlaka tepki alımları gelecektir. Faizde sakin ve dar bantta hareket yaşanır diye düşünüyorum. Dolar tarafı bir miktar daha yukarı yönlü hareketli olabilir. Global piyasalar yakından izlenecektir" dedi.

ABD borsaları, global bankacılık krizinin sonuna daha yol olduğu yönündeki endişelerle, dün göreve başlayan ABD Başkanı Barack Obama'yı düşüşle karşıladı. Yatırımcılar, Obama'nın göreve başlama konuşmasında bankacılık krizi ve daralan ekonomi karşısında yeni yönetimin nasıl bir yol izleyeceği konusunda yeni bir bilgi bulamadılar.

Dow Jones endeksi puan ve yüzde bazında 1 Aralık 2008'den beri en büyük düşüşü gösterirken, ilk defa 20 Kasım 2008'de ulaştığı 8,000 puan seviyesinin altına indi.

Tahvil/bono piyasasında 3 Kasım 2010 vadeli gösterge kıymetin ortalama bileşik faizi, dün spot kapanışta yüzde 15.22, valörlüde ise yüzde 15.35 oldu. Dün işlem hacmi 2.26 milyar lira olmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi