Dolarda ateş yükseldi

Dün 1.62'ye dayanan dolar bugün ilk işlemlerin ardından 1.6250 TL'ye kadar tırmandı. Dolar böylece 24 Kasım 2008'ten bu yana en yüksek seviyesini görmüş oldu. Son iki gündür yaşanan hızlı yükselişin tamamen yurtdışı kaynaklı olduğunu belirten uzmanlar, dı

Dolarda ateş yükseldi

Dün 1.62'ye dayanan dolar bugün ilk işlemlerin ardından 1.6250 TL'ye kadar tırmandı.

Dolar böylece 24 Kasım 2008'ten bu yana en yüksek seviyesini görmüş oldu.

Son iki gündür yaşanan hızlı yükselişin tamamen yurtdışı kaynaklı olduğunu belirten uzmanlar, dışarıda tansiyonun yükselmesi ile riskten kaçınma eğiliminin arttığına dikkat çekiyorlar. Özellikle borsalarda yaşanan düşüş ile birlikte gelişmekte olan ülke para birimlerinden de çıkış yaşanıyor.

Uzmanlar, akşam yapılacak Merkez Bankası Para Piyasası Kurulu toplantısının da önemli olduğuna işaret ederek ortalama 75 baz puan olan beklentilerin üzerinde bir faiz indirimi halinde kurlardaki artışın hızlanabileceğini belirtiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler