Dolarda ABD rüzgarı esiyor

Amerikan telekominikasyon fırması Nortel'in iflasını istemesi de piyasaların karışmasında önemli bir etken oldu.

Dolarda ABD rüzgarı esiyor

Dolar içeride 1.61'e dayanırken, borsadaki kayıp yüzde 2'nin üzerine çıktı.

ABD'de perakende satışlar Aralık ayında yüzde 2.7, otomotiv dışındaki satışlar ise yüzde 3.1 geriledi. Piyasadaki beklentiler ise perakende satışların yüzde 1.2 düşeceği yönündeydi.

Beklentilerin üzerinde düşüş gösteren verinin ardından borsalara yeni bir satış dalgası geldi. ABD vadeli işlemlerde düşüş derinleşirken Avrupa'da kayıplar yüzde 3'ün üzerine çıktı.

İMKB ise biraz daha dengeli gözüküyor. Endeks saat 15.50 itibariyle yüzde 2.4 kayıpla 25 bin 478 puanda hareket etti.

Dolar tarafında ABD verileri ile yaşanan hareket kurları 1.60 TL'nin üzerine taşıdı. Dolar 1.61 TL'ye kadar çıkarken düne göre yüzde 1.5'e yakın değer kazandı.

AMERİKAN NORTEL İFLASINI İSTEDİ

Amerikan telekomünikasyon fırması Nortel'in iflasını istemesi de piyasaların karışmasında önemli bir etken oldu.  

DOLAR 1.70'E GİDEBİLİR

Piyasadaki hareketi değerlendiren Turkish Yatırım Finansal Strateji Müdürü Gökhan Uskuay, borsada aralık ayı başından beri süren yükseliş trendinin artık kırıldığını ve piyasaların olumsuz haberlere karşı daha duyarlı hale geldiğini belirtti. Uskuay borsada 23 bin 500 desteğine doğru bir hareket yaşanabileceğini söyledi.

Dolardaki yükselişin de normal olduğunu belirten Uskuay, doların mevcut koşullarda 1.70'e kadar yükselebileceğini belirtti. Uskuay doların alt seviyesinin ise 1.50 TL olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi