Dolar yükselişle başladı!

Asya borsaları, finans hisselerinin önderliğinde düşerken dolar, ABD yönetiminin bankacılık sektörünün sorunlarını gidermek için açıkladığı ve büyüklüğü 2 trilyon dolara ulaşan plan hakkında oluşan kuşkuların etkisiyle yükseldi.

Dolar yükselişle başladı!

Türkiye piyasalarında da yurtdışının etkisi hissediliyor. Sabah ilk işlemlerde bankalar arası piyasalarda dolar kotasyonları 1.6395/1.6455 TL seviyesinden işlem görüyor. Dün piyasanın kapanış saatlerinde dolar, 1.6130 /1.6150 TL seviyesinden işlem görüyordu.

ABD Hazinesi'nin koşul ve kapsamını değiştirdiği kurtarma planının yeteri

kadar ayrıntı içermemesi yatırımcıları hayal kırıklığına uğrattı ve piyasa Wall Street'in yüzde 4 değer kaybının ardından güvenli liman olarak görülen altına yöneldi.

ABD Senatosu 838 milyar dolar büyüklüğünde bir ekonomik destek paketi

tasarısını onayladı. Tasarının yasalaşması için Senato ve Temsilciler Meclisi arasında yapılacak görüşmelerin gelecek haftaya kadar uzayabileceği belirtiliyor.

Japonya'da piyasalar tatil dolayısıyla bugün kapalı.

YURTDIŞI BORSALAR

ABD borsaları, kuralları ve kapsamı değiştirilen finansal sektör kurtarma

planının tıkanan kredi piyasalarını açmak ve derinleşen resesyondan çıkmak için yeterli olmayabileceği yönündeki endişelerle bankacılık hisselerindeki satışların etkisiyle yüzde 4'ün üzerinde düştü.

Dow Jones sanayi endeksi 1 Aralık'tan beri en büyük tek günlük kaybını

yaşadı. Hazine Bakanlığı'nın sorunlu banka varlıklarının alımı ve tüketicilere sunulan kredilerin iyileştirilmesi için 2 trilyon dolara kadar harcama yapabileceği açıklamasının ardından ABD borsalarında kayıplar arttı.

Yatırımcıların, toksik varlıkların bankalardan ne şartlarda alınacağı

konusunda yeterli ayrıntı sunulmamasıyla hayal kırıklığına uğramalarının

ardından, KBW bankacılık endeksi yaklaşık yüzde 14 değer kaybetti.

Dow Jones endeksindeki 30 hissenin her birinin değer kaybetmesi ekonomiyi harekete geçirmesi beklenen plan hakkındaki kuşkuları ortaya serdi.

Dow Jones endeksi 1 Aralık'tan beri en düşük seviyede kapanmasına rağmen 21 Kasım'da ulaştığı dip noktasının yüzde 5.9 üzerinde bulunuyor.

Bank of America hisseleri yüzde 19 değer kaybederek 5.56 dolara gerilerken, JPMorgan hisseleri yüzde 9.8 değer kaybetti ve 24.62 dolara

ulaştı. Citigroup ise yüzde 15.2 gerileyerek 3.35 dolara ulaştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi