Dolar, yükselişe devam ediyor

Suriye'ye müdahale gerginliğinin tırmanmasıyla G-20 zirvesi öncesi dolar TL karşısında rekorunu yeniledi. Uluslararası piyasalarda dolar TL karşısında 2.0844 TL'den işlem görerek 2.08 seviyesini de geçti ve tarihi rekorunu yeniledi.SAVAŞ OLASILIĞI PİYASAL

Dolar, yükselişe devam ediyor

Suriye'ye müdahale gerginliğinin tırmanmasıyla G-20 zirvesi öncesi dolar TL karşısında rekorunu yeniledi. Uluslararası piyasalarda dolar TL karşısında 2.0844 TL'den işlem görerek 2.08 seviyesini de geçti ve tarihi rekorunu yeniledi.

SAVAŞ OLASILIĞI PİYASALARI VURDU

Piyasalarda Suriye'ye müdahale geriliminin hissedildiği belirtiliyor. Öte yandan analistler Merkez Bankası'nın ekonomistlere yaptığı sunumda sadece Rezerv Opsiyon Mekanizması ve yabancı para cinsinden zorunlu karşılıkları işaret edilmesinin yükselen kura karşı yetersiz kalabileceği endişelerini de yükselttiğini belirtti.

Analistler, başta ABD'de açıklanacak makroekonomik veriler olmak üzere yoğun veri takvimi ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı ile Başkan Mario Draghi'nin açıklamalarının piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını belirtiyor.

BIST 100 endeksin 67.000 puanın altında kalması durumunda kademeli olarak satış baskılarının artabileceğini ifade eden analistler, 66.400 ve 66.000 seviyelerinin sonraki destekler olarak öne çıktığını kaydediyor. Uzmanlar, ani yükselişi , 9 Eylül'deki Amerikan Kongresindeki Suriye Müdahalesi oylamasına sayılı günler kala yatırımcıların Merkez Bankası'nın kuru koruyacak güce sahip olmaması endişesi taşıması olarak değerlendirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler