Dolar yine tırmanışta!

ABD borsalarının global finansal sistem hakkındaki endişelerle son 12 yılın en düşük seviyesine gerilemesinin ardından içeride dolar/TL yeniden 1.69 seviyesinin üzerine çıktı. Bankacılar gün içinde global borsalardaki gelişmelerin dolar/TL'ye yön vereceği

Dolar yine tırmanışta!

ABD borsalarının global finansal sistem hakkındaki endişelerle son 12 yılın en düşük seviyesine gerilemesinin ardından içeride dolar/TL yeniden 1.69 seviyesinin üzerine çıktı. Bankacılar gün içinde global borsalardaki gelişmelerin dolar/TL'ye yön vereceğini belirttiler.

Bankalararası piyasada Cuma günü 1.71'in üzerine çıkan ve dün spot kapanışta ise 1.6780 seviyesine gerileyen en iyi dolar alış kotasyonları bu sabah ilk işlemlerde 1.6900/60 seviyesinden açıldı. Bu verilere göre lira dünkü spot kapanışa göre dolar karşısında yüzde 0.71 değer kaybıyla güne başladı.

ABD BORSALARI 12 YILIN EN DÜŞÜĞÜNE GERİLEDİ

ABD borsaları, ABD hükümetinin finansal sisteme istikrar getirebileceğine yönelik güvenin kaybıyla 12 yılın en düşük değerlerine geriledi.

S&P 500 ve Dow Jones endeksleri 1997 ilkbaharından beri en düşük seviyelerden kapanırken, ABD devletinin elindeki imtiyazlı Citibank hisselerini büyük miktarda adi hisseye çevirebileceği yönündeki haberler yatırımcılar tarafından bankaların sağlığına kavuşması için yeterli görülmedi. Nikkei endeksi 26 yılın en düşük değerlerine yaklaştı. Güney Kore para birimi won gibi gelişmekte olan ülke para birimlerindeki satışlar ise kuvvetlendi.

Geçtiğimiz sene ABD devleti tarafından iki kere kurtarılan American International Group'un hükümet yetkilileriyle yeni bir yardım paketi üzerinde görüşmeler sürerken Fransa hükümeti ülkedeki iki bankaya tekrar sermaye desteğinde bulunmayı düşünüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler