Dolar yine tepe taklak oldu

Dolar bankalararası piyasada saat 09.00 itibariyle 1.6120 YTL'den el değiştirdi. Dolar dün de global kaygıların beslediği endişelerle yüzde 2.2 artarak 1.5970 YTL'ye tırmanmıştı. YURTDIŞINDA SERT DÜŞÜŞDün Avrupa'da yüzde 6'ya varan düşüşlerin ardından ABD

Dolar yine tepe taklak oldu

Dolar bankalararası piyasada saat 09.00 itibariyle 1.6120 YTL'den el değiştirdi.

Dolar dün de global kaygıların beslediği endişelerle yüzde 2.2 artarak 1.5970 YTL'ye tırmanmıştı.

YURTDIŞINDA SERT DÜŞÜŞ

Dün Avrupa'da yüzde 6'ya varan düşüşlerin ardından ABD borsalarında da çok kötü bir gün yaşandı. Dow Jones yüzde 7.7 gerilerken, Nasdaq yüzde 8.95, S&P 500 de yüzde 8.93 değer yitirdi.

Uzmanlar ekonomik resesyon endişeleri ve yavaşlamanın uzun süreceği beklentileri ile borsalara sert satışlar geldiğini ifade ediyor.

ASYA DA DÜŞÜYOR

ABD'nin ardından Asya borsaları da güne düşüşle başladı. ABD'deki gerilemenin Asya'nın en büyük ihracat pazarını vuracağını düşünen yatırımcıların satışları ile borsalarda hızlı bir düşüş izleniyor.

Japonya'da Nikkei Endeksi yüzde 6.35 değer yitirirken, MSCI Asya Pasifik endeksi yüzde 4.3 geriledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler