Dolar yine fırladı

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu yıl faiz artırımında kararlı olduğuna ilişkin açıklamasının etkisiyle değer kazanan dolar yeniden 2.60 lirayı geçti.Fed'in toplantı tutanaklarında, ABD ekonomisinin yıla zayıf bir başlangıç yapmasına karşın bu yıl içinde fa

Dolar yine fırladı

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu yıl faiz artırımında kararlı olduğuna ilişkin açıklamasının etkisiyle değer kazanan dolar yeniden 2.60 lirayı geçti.

Fed'in toplantı tutanaklarında, ABD ekonomisinin yıla zayıf bir başlangıç yapmasına karşın bu yıl içinde faiz artırımı yapılması kararlılılğının vurgulanması dolara güç kazandırdı.

Tutanakların açıklanmasından önce 2.58 - 2.59 lira aralığında hareket eden dolar, Fed'in faiz artırmada kararlı olduğunun anlaşılmasıyla yükseldi ve 2.6025 liraya kadar yükseldi.

Fed'in faiz kararını toplantının tutanaklarında, faizlerin Haziran ayında artırılması konusunda kapı aralık bırakıldı. Tutanaklara göre, Fed'in bazı üyeleri Haziran'da bir faiz artırımı yapılmasını desteklerken, karşı çıkanların da ekonomideki toparlanmanın faizlerin artırılması konusunun önümüzdeki toplantıda görüşülmesine olanak verecek kadar iyi olduğu görüşünü dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler