Dolar ve Euro yine rekor kırdı

Dolar ve Euro'nun yükselişi durdurulamıyor.

Dolar ve Euro yine rekor kırdı
Günlerdir üst üste rekor kırmaya devam eden dolar ve euro bu sabaha da rekorla başladı.

Dün Merkez Bankası'nın piyasalara 1,5 milyar dolarlık ek likidite sağlayacak hamlesine rağmen bu sabah dolar 3,88 lirayı, euro ise 4,10 lirayı gördü.

çılışın ardından kurlar bir miktar gerilerken dolar 3,84, euro ise 4,05 seviyelerinde dengelendi. 

Dün döviz piyasalarında yaşanan baş döndüren hareketlerde tarihinde ilk kez 4 liranın üzerini gören Euro/TL bu sabah saatlerin 4,10 lirayı da aştı. Euro saat 11.15 itibarıyla 4,0560 liradan el değiştiriyor.

Dün Türkiye piyasalarının kapandığı saatlerde euro 4 liranın hemen üzerinde işlem görüyordu.

Dolar ise dün 3,78 lirayı gördükten sonra Merkez Bankası'nın zorunlu karşılık oranlarını düşürme hamlesi sonrası 3,75 liraya kadar gerilemişti.

Bu sabahın ilk saatlerinde de zirve yapan dolar rekor seviyelerini 3,88 liraya kadar taşıdı.

Saat 11.15 itibarıyla dolar 3,8430 liradan işlem görüyor.

MERKEZ BANKASI'NIN HAMLESİ YETERLİ OLMADI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, yabancı para zorunlu karşılık oranlarının tüm vade dilimlerinde 50 baz puan indirildiğini, bu değişiklikle finansal sisteme yaklaşık 1,5 milyar dolar ilave likidite sağlanacağını duyurmuştu.
Merkez Bankası'nın döviz hamlesi sonrası 3,78 liranın üzerinde olan dolar/TL kuru 3,75 liraya çekilirken, euro/TL ise 4 liranın altına geriledi ve 3,96 seviyelerine inmişti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi