Dolar tüm zamanların rekorunu kırdı

Borsa İstanbul'da, ABD Merkez Bankası (Fed) başkanlarından gelen ve parasal genişlemeye yönelik belirsizliği artıran açıklamalarla sert hareketler görülüyor. İlk seansı 68 bin 741 puandan kapatan BIST 100 endeksi, gelen açıklamaların ardından yaklaşık 1.3

Dolar tüm zamanların rekorunu kırdı
Borsa İstanbul'da, ABD Merkez Bankası (Fed) başkanlarından gelen ve parasal genişlemeye yönelik belirsizliği artıran açıklamalarla sert hareketler görülüyor.
 
İlk seansı 68 bin 741 puandan kapatan BIST 100 endeksi, gelen açıklamaların ardından yaklaşık 1.300 puanlık düşüşle 67 bin 440 puanı gördü. ABD'den gelen ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin yükselmesi yurtiçinde de tahvil-bono piyasasında 10 yıllık tahvilin bileşik faizinin yüzde 10,22'ye çıkmasına ve dolar/TL'nin 2.010 TL'yi görmesine neden oldu.
 
RÜZGAR MAYIS'TA TERSE DÖNDÜ
 
Doların yükselişi 16 Mayıs'tan bu yana hızlandı. O tarihte Fed'den gelen "Varlık alımlarının hızını belki de bu yaz azaltabiliriz" açıklaması sonrası dolar 1,84'ün üzerine çıktı.
 
Fed'in para musluklarını kısacağı korkusu piyasaları diken üstünde tutmaya devam etti. Bu endişe gelişmekte olan piyasalardan kaçışı tetikledi. TL de bundan nasibini aldı ve 11 Haziran'da dolar 1,91'e yaklaştı.
 
MERKEZ FRENLEMEYEDİ
 
Temmuz başında ise dolar 1,97'yi de aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı. Merkez Bankası'nın 8 milyar dolara yakın döviz satışı da doları frenlemeye yetmedi. Fed korkusuyla çıkışını sürdüren dolar bugün 2 liraya çıkarak tarihi zirveyi ilk kez gördü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler