Dolar piyasayı korkutuyor

ABD vadeli işlemlerinin olumlu bir açılışa işaret etmesinin dünkü sert kayıpların iç piyasaya etkisini hafiflettiğini belirten bankacılar bugün için olumlu bir seyir beklediklerini ancak global kayıpların devam etmesi durumunda dolar/TL'de tarihi rekor se

Dolar piyasayı korkutuyor

ABD vadeli işlemlerinin olumlu bir açılışa işaret etmesinin dünkü sert kayıpların iç piyasaya etkisini hafiflettiğini belirten bankacılar bugün için olumlu bir seyir beklediklerini ancak global kayıpların devam etmesi durumunda dolar/TL'de tarihi rekor seviyelerinin test edilebileceğini vurguluyorlar.

Bankalararası piyasada dün spotta 1.7245 seviyesinden kapanan daha sonra 1.71'li seviyelere gerileyen en iyi dolar alış kotasyonları bu sabah ilk işlemlerde 1.7200/1.7250 TL seviyesinden açıldı.

Dünya çapında önemli borsalar, AIG'nin açıkladığı 61.7 milyar dolarlık çeyrek dönem zararı ve HSBC'nin 18.1 milyar dolar sermaye artıracağı açıklamasıyla son birkaç yılın en düşük değerlerine ulaştı. Yatırımcılar güvenli liman olarak algılanan menkul kıymetlere yönelirken, dolar son üç yılın en yüksek seviyelerine ulaştı.

Bankalarda yaşanan global çalkantı borsaları eritirken, Dow Jones sanayi endeksi Mayıs 1997'den beri ilk defa 7,000 puanın altından kapandı. S&P 500 endeksi seans içinde, finans, enerji ve sanayi hisselerinde yaşanan satışlarla Ekim 1996'dan beri ilk defa 700 puanın altından kapandı. Avrupa'nın önemli şirketlerinden oluşan FTSEurofirst 300 endeksi tarihinin en düşük seviyesine çok yaklaştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi