Dolar kritik seviyenin altına indi!

ABD'de bütçe krizine bir türlü çözüm bulunamaması doları zayıflatıyor. Dolar bankalararası piyaslarda bir hafta sonra tekrar 2 TL'nin altına geriledi.ABD'de bütçe krizinde çözüm henüz yakın gözükmüyorken dolar dün diğer para birimlerine karşı düşüşünü sür

Dolar kritik seviyenin altına indi!

ABD'de bütçe krizine bir türlü çözüm bulunamaması doları zayıflatıyor. Dolar bankalararası piyaslarda bir hafta sonra tekrar 2 TL'nin altına geriledi.

ABD'de bütçe krizinde çözüm henüz yakın gözükmüyorken dolar dün diğer para birimlerine karşı düşüşünü sürdürüyor. Dün akşam uluslararası piyasalarda dolar TL karşısında değer kaybederek 2 TL'nin altına geriledi.

Dolar şu dakikalarda bankalararası piyasalarda 1.9950 TL'den işlem görüyor.

ABD Başkanı Barack Obama'nın ABD Kongresi'nde parti liderleriyle yaptığı görüşmeden bir sonuç çıkmaması dolardaki düşüşü hızlandırdı. Yine ABD'de Eylül ayı özel sektör istihdam artışının 166 bin ile beklentilerin altında kalması dolarda zayıflamayı da beraberinde getirdi.

Öte yandan İtalya'da siyasi krizin aşılmasıyla birlikte Euro'da güçlenme gelirken Euro/dolar paritesi 1.36'nın üstüne çıktı.

BORSA ALICILI BAŞLADI

Dolarda yaşanan bu gelişmeler borsayı da etkiledi. Açılışta yüzde 0,81 yükselen borsa 75 bin 772 puana ulaştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler