Dolar hızlı başladı, düşüşe geçti

Gün içerisinde gelen satışların etkisiyle 1.65 YTL'ye kadar geriledi. İMKB'de gelen alımlar ve Avrupa borsalarında öğleden sonra yaşanan toparlanma dolardaki geri çekilmede etkili oldu. Euro ise gerileyen paritenin etkisiyle 2.10 YTL'nin hemen üzerinde gü

Dolar hızlı başladı, düşüşe geçti
Gün içerisinde gelen satışların etkisiyle 1.65 YTL'ye kadar geriledi. İMKB'de gelen alımlar ve Avrupa borsalarında öğleden sonra yaşanan toparlanma dolardaki geri çekilmede etkili oldu.

Euro ise gerileyen paritenin etkisiyle 2.10 YTL'nin hemen üzerinde gün başladıktan sonra 2.06 YTL'ye kadar düşüş kaydetti. Euro dolar paritesi ise 1.24'e kadar geriledi.

Merkez Bankası'nın satış yönündeki müdahalesine bugün de devam etmesi bekleniyor, ancak 50 milyon dolarlık satışın piyasaların ateşini söndürmeyeceği belirtiliyor.

Merkez Bankası'nın yükselişlere izin vermeyeceği ve daha sert bir şekilde müdahale edeceği, 1.70 YTL seviyesine çizgi çektiği belirtiliyor.

Bu arada, yen dışında dolar tüm dünyada değer kazanıyor. Özellikle diğer para birimlerinden çıkan fonlar ve büyük yatırımcıların tam garanti verilen ABD Hazine bonosuna yöneldiği vurgulanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Ekonomi