Dolar hızını kesmiyor

Euro ise dolara karşı son 2 yılın en düşük seviyesi olan 1.2726'dan işlem gördükten sonra saat 09.10 itibariyle 1.28 sınırına tırmandı. FONLAR DOLARI UÇURUYOR ABD'de kurtarma paketine yönelik iyimserlik ve hedge fonların (serbest fonlar) nakde dönerek Tür

Dolar hızını kesmiyor
Euro ise dolara karşı son 2 yılın en düşük seviyesi olan 1.2726'dan işlem gördükten sonra saat 09.10 itibariyle 1.28 sınırına tırmandı.

FONLAR DOLARI UÇURUYOR

ABD'de kurtarma paketine yönelik iyimserlik ve hedge fonların (serbest fonlar) nakde dönerek Türkiye'den çıkması doları patlattı. Dolar hafta başından bu yana hızla değer kazanırken bugün itibariyle 1.70 YTL'nin üzerini gördü.

Dolar saat 09.10 itibariyle bankalararası piyasada 1.6950 YTL'den el değiştirdi.

ABD'DE SERT DÜŞÜŞ

Dünya borsaları ise yine tepetaklak oldu.

ABD'de kredi piyasalarındaki kilitlenmenin açılmaya başladığına ilişkin işaretler alınmasına karşın ekonomik durgunluk endişeleri nedeniyle borsalarda sert bir düşüş yaşandı:

Dow Jones günü yüzde 5.69 kayıpla 8 bin 519 puandan tamamlarken, Nasdaq da yüzde 4.77 kayıpla günü 1.616 puana indi.

ASYA ÇÖKÜŞTEN DÖNDÜ

Asya borsaları çok hızlı değer kayıplarının ardından kısmen toparlandı. Japonya Nikkei endeksi yüzde 7'ye ulaşan kayıpkların ardından günü yüzde 2.46 düşüşle noktaladı. Diğer bölge borsalarında ise yüzde 3-4 arasında değişen oranlarda kayıpla izlendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi