Dolar haftaya nasıl başladı?

Geçen haftanı son günü Merkez Bankası7ndan gelen müdahalenin etkisiyle haftayı 1.70 YTL sınırında tamamlayan dolar yeni haftaya 1.72 YTL seviyesinden başladı. Euro ise gerileyen pariteni etkisiyle 2.10 YTL'nin hemen üzerinde. Euro dolar paritesi ise 1.24'

Dolar haftaya nasıl başladı?
Geçen haftanı son günü Merkez Bankası7ndan gelen müdahalenin etkisiyle haftayı 1.70 YTL sınırında tamamlayan dolar yeni haftaya 1.72 YTL seviyesinden başladı. Euro ise gerileyen pariteni etkisiyle 2.10 YTL'nin hemen üzerinde. Euro dolar paritesi ise 1.24'e kadar geriledi.

Merkez Bankası'nın satış yönündeki müdahalesine bugün de devam etmesi bekleniyor, ancak 50 milyon dolarlık satışın piyasaların ateşini söndürmeyeceği belirtiliyor.

Doların yeni bir yükseliş için fırsat aradığı olası bir olumsuz haberle yükselişin hızlanacağı belirtiliyor. Böyle bir durumda ise Merkez Bankası'nın daha sert bir şekilde müdahale edeceği ve 1.70 YTL sınırına çizgi çeken bankanın daha fazla yukarı harekete izin vermeyeceği belirtiliyor.

Bu arada, Yen dışında dolar tüm dünyada değer kazanıyor. Özellikle diğer para birimlerinden çıkan fonlar ve büyük yatırımcıların tam garanti verilen ABD Hazine bonosuna yöneldiği vurgulanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi