Dolar güne yüksek başladı

Uzmanlar, yurtdışı borsalarda yaşanan düşüş ve euro/dolar paritesindeki hareketle birlikte içeride de kurların yukarı çıktığını belirtiyor. Dün ABD borsaları işsizlik oranı verilerinin rekor seviyelere  yükselmesi ile yüzde 2.7 ile yüzde 3.3 arasında geri

Dolar güne yüksek başladı

Uzmanlar, yurtdışı borsalarda yaşanan düşüş ve euro/dolar paritesindeki hareketle birlikte içeride de kurların yukarı çıktığını belirtiyor.

Dün ABD borsaları işsizlik oranı verilerinin rekor seviyelere  yükselmesi ile yüzde 2.7 ile yüzde 3.3 arasında gerilerken, benze şekilde Japonya'da da hisseler işsizlik  oranının son üç yılın en yüksek seviyesinde gelmesi ile yüzde 3 oranında düştü.

Dün 1.62 TL seviyesinden günü tamamlayan dolar bugün içeride ilk işlemlerin ardından 1.64 sınırına geldi. Euro/dolar paritesi de yine dolar lehine bir hareketle 1.2888'e ulaştı ve son bir haftanın zirvesine tırmandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi