Dolar dibe mi vuruyor?

ABD Mart ayı tarım dışı istihdam verileri 192 bin kişi ile beklentilerin altında kalınca dolar TL karşısında dakikalar içinde sert düştü.ABD istihdam verileri açıklanmadan önce 2.13 TL üzerinde seyreden dolar açıklamanın ardından dakikalar içinde 2.1073 T

Dolar dibe mi vuruyor?

ABD Mart ayı tarım dışı istihdam verileri 192 bin kişi ile beklentilerin altında kalınca dolar TL karşısında dakikalar içinde sert düştü.

ABD istihdam verileri açıklanmadan önce 2.13 TL üzerinde seyreden dolar açıklamanın ardından dakikalar içinde 2.1073 TL'ye kadar geriledi.

Doların sert düşmesi ile borsa da dakikalar için hızla yükseldi. Veri öncesi 71 829 puandan seyreeden endeks günlük yüzde 1,35 yükselişle 72 bin 683 puana kadar yükseldi.

SEPET KUR YILIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE

Sepet bazında TL, ABD verisi sonrası 2,5061'e kadar gerileyerek yılın en düşük düzeyini gördü.

ABD'de Mart ayında tarım dışı sekörlerde 192 bin yeni istihdam yaratılırken işsizlik de yüzde 6.7 olarak gerçekleşti. Beklentiler işsizliğin yüzde 6.6 olacağı yönündeydi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler