Dolar çıktığı gibi düşüyor

Dün kapanış saatlerinde de dolar 1.65 YTL'ye kadar gerilemişti. Son dönemde hızla değer kazan ve carry-tradeler'in çözülmesine neden olan Japon Yeni'ne bir müdahale geleceği beklentisi piyasalardaki iyimserliği artırdı. Ayrıca Türk halkının 1.70 YTL sınır

Dolar çıktığı gibi düşüyor
Dün kapanış saatlerinde de dolar 1.65 YTL'ye kadar gerilemişti. Son dönemde hızla değer kazan ve carry-tradeler'in çözülmesine neden olan Japon Yeni'ne bir müdahale geleceği beklentisi piyasalardaki iyimserliği artırdı. Ayrıca Türk halkının 1.70 YTL sınırından dolar satmaya başlaması da düşüşlerde etkili oludu.

Saat 10.50 itibarıyla artan satışların etkisiyle dolar 1.59 YTL'ye gerilerken, euro 2 YTL'nin altına geriledi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatili nedeniyle piyasalar kapandıktan sonra perşembe günü valorlü işlemlerde ise dolar serbest piyasaya 1.55 YTL'ye kadar geriledi.

ALMANYA BORSASI YÜZDE 8 YÜKSELDİ

Bankacılar, Macaristan, Rusya ve benzeri likit olmayan piyasalardan son dönemde çıkış yapamayan yabancı yatırımcıların Türkiye'de gerçekleştirdiği dolar alımlarının; dolar/YTL kurunun 1.75 YTL psikolojik sınırını geçemeyeceğini düşüncesinin hakim olmasının ardından yerini yabancı kaynaklı YTL alımına bırakabileceğini belirttiler.

Dolar yatırımcıların dış ülkelerde dolar borçlanarak girdikleri pozisyonlardan çıkmalarının etkisiyle euro karşısında son iki buçuk senenin en yüksek değerine ulaştı. Dolar/euro paritesi 2.5 yılın yeni rekoru olan 1.2570 seviyesinden işlem gördü.

BORSADA KAYBEDENLER İNTİHAR EDİYOR

Tahvil/bono piyasasında 23 Haziran 2010 vadeli gösterge tahvilde dün ortalama bileşik faiz spot kapanışta yüzde 24.78, valörlü kapanışta yüzde 24.50 oldu. Gösterge tahvilde tezgahüstü piyasada bu sabah bileşik faiz yüzde 24 seviyesindeydi.

DÜNYA FAİZ SİLAHINI ÇEKMEYE HAZIRLANIYOR

ASYA BORSALARI TOPARLANDI

Dün 26 yılın en düşük seviyesinde kapanan Tokyo´da yüzde 6,5 Hong Kong´da yüzde 10 artış var.
Japon Yeni 6 gündür üst üste süren yükselişin ardından değer kaybetti. Bunda kar satışlarının yanı sıra Japonya Merkez Bankası´nın müdahale edebileceğine yönelik açıklamaları da etkili oldu.
Dün ABD´de endeksler 5,5 yılın en düşük seviyesinde kapandı. Fed´in şirket tahvillerine destek uygulamasını başlatması ve yeni ev satışlarının sıçrama yapması Dow Jones Endeksi´nin 220 puan yükselmesini sağladı. Ancak kapanışa 10 dakika kala gelen satışlarla endeks günü 203 puan ekside 8,175 puanda kapadı.

ABD'DE EV SATIŞLARI ARTTI

ABD´de Eylül´de yeni ev satışları % 2,7 arttı ve 464 bine çıktı. ABD Hazinesi´nin bankalara ortak olma sürecinin yeni katılımlarla devam etmesi mali sektör hisselerine alım getirdi. Kurtarma planından yararlanarak ortaklık yapanlar arasında SunTrust Banks, Fifth Third Bancorp ve Comerica dün bununla ilgili açıklama yaptı.

Petrolün seansın başında 65 doların üzerine çıkması enerji başta olmak üzere hisse senetlerini destekledi, ancak durgunluk kaygılarıyla petrolün 63 dolara inmesi satış getirdi. S&P 500, 2. Dünya Savaşı´ndan bu yana en kötü ayını tamamlamak üzere. Dünkü kapanışla ABD endeksleri 5,5 yılın en düşük seviyelerine geriledi.

Fed´in bugün-yarın yapılacak toplantısında faizi yarım puan indirmesi bekleniyor.

ECB Başkanı Jeab-Claude Trichet de dün yaptığı konuşmada, gelecek hafta yeni bir indirim yapabileceklerinin işaretini verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi