Dolar aldı başını gidiyor

Bugün Rusya'da 3 bankanın batması ise piyasalardaki olumsuz havayı güçlendirdi. Serbest piyasada dolar 1.64 YTL sınırına yükselirken, euro ise 2.04 YTL'yi geçti. Dün 1.60 YTL'den kapana dolar güne yine aynı seviyelerden başlamıştı. Bu arada, 25 bin puan s

Dolar aldı başını gidiyor

Bugün Rusya'da 3 bankanın batması ise piyasalardaki olumsuz havayı güçlendirdi. Serbest piyasada dolar 1.64 YTL sınırına yükselirken, euro ise 2.04 YTL'yi geçti. Dün 1.60 YTL'den kapana dolar güne yine aynı seviyelerden başlamıştı.

Bu arada, 25 bin puan sınırına kadar gerileyen borsadaki kayıp ise yüzde 2'ye ulaştı.

Uzmanlar, gelişmekte olan ülkelerden devam eden para çıkışı ve Rusya'da artan sıkıntının Türkiye piyasalarını yansıdığını belirtiyor. Kısa bir süre önce 1.74 YTL seviyesine yükselen dolar, Merkez Bankası'nın müdahalesi ve dış piyasalarda oluşan iyimser havanı etkisiyle 1.48 YTL'ye kadar düşmüştü.

Uzmanlar, doların yeniden 1.70 YTL sınırına kadar tırmanacağını ve bu seviyeleri geçmekte zorlanacağını vurguluyor. Merkez Bankası'nın da yine bu seviyede müdahale edeceği tahmin ediliyor.

Son bir ay içerisinde yaklaşık 14 milyar dolar satan Türk halkının da bu yükselişi de fırsata çevirmek için yeniden 1.70 YTL seviyesinden satışa geçeceği vurgulanıyor.

Kriz olur beklentisiyle son 4 yıldır döviz alan Türk halkının elinde 100 milyar dolara yakın dövizi bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi