Dolar 2 Lirayı bulabilir

Geçtiğimiz haftayı 1.6950 TL'den tamamlayan dolar, yeni haftaya ise 1.72'nin üzerinden başladı. Dolar bankalararası piyasada 1.7350 TL'ye kadar yükseldi. Dolar saat 10.45 itibariyle serbest piyasada 1.7240 TL'den el değiştirdi. Uzmanlar, Citigroup'a kamu

Dolar 2 Lirayı bulabilir

Geçtiğimiz haftayı 1.6950 TL'den tamamlayan dolar, yeni haftaya ise 1.72'nin üzerinden başladı. Dolar bankalararası piyasada 1.7350 TL'ye kadar yükseldi.

Dolar saat 10.45 itibariyle serbest piyasada 1.7240 TL'den el değiştirdi.

Uzmanlar, Citigroup'a kamu müdahalesinin ardından ABD borsalarında yaşanan kan kaybının devam etmesinin piyasalarda olumsuz bir etki yarattığını belirtiyor.

Öt yandan euro/dolar paeritesinde dolar lehine yaşanan hareket de içeride kurların yükselmesinde etkili oluyor.

Euro/dolar paritesi yüzde 0.6 değişimle 1.26'nın hemen altında hareket ediyor.

Doların euro karşısındaki yükselişinde hükümetin sigorta devi American International Group'a (AIG) 30 milyar dolar daha yardım yapacağı yönündeki haberler etkili oldu.

2 LİRAYA GİDEBİLİR

 A Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Murat  Salar, kurun tarihi seviyeleri test ettiğini kaydetti. Salar, bu hafta ve önümüzdeki döneme ilişkin görüşlerini şöyle aktardı:

"Bu hafta ve önümüzdeki dönemde yer işgal edecek en önemli konu ABD'de bankalara uygulanan stres testi. Bu test sonucunda bankalarla ilgili  gelebilecek sonuçlar gerilimi artıracaktır. Kalıcı bir toparlanma için ilk şart  dünya finans sisteminin tekrar çalışır duruma gelmesidir. Finans sistemindeki  tıkanıklıklar artık reel sektörü ciddi manada etkilemeye başladı. Büyüme verileri  olsun sanayi üretimleri olsun işsizlik verileri olsun son derece rahatsızlık  veren boyutta geliyor."

Salar, kurlara ilişkin de şöyle konuştu:

"Kurda önemli yükseliş var. Kur tarihi seviyeleri tekrar test ediyor. Bu seviyeleri geçerse daha önce görmediğimiz seviyeler gündeme gelecek. Kısa vadede dolar 1.85'e kadar yükselebilir. İleriki  dönemlerde de 2.00 TL  gündeme gelebilir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler