Dolar 1.72 TL'yi geçti

Bankalar arası piyasalarda dolar kotasyonları sabah ilk işlemlerde 1.7180/1.7240 seviyelerinden işlem gördü. Asya borsaları, ABD'de dördüncü çeyrekte gayrı safi yurtiçi hasılanın (GSYH) keskin şekilde daraldığı yönündeki veri ve ABD hükümetinin finansal s

Dolar 1.72 TL'yi geçti

Bankalar arası piyasalarda dolar kotasyonları sabah ilk işlemlerde 1.7180/1.7240 seviyelerinden işlem gördü.

Asya borsaları, ABD'de dördüncü çeyrekte gayrı safi yurtiçi hasılanın (GSYH) keskin şekilde daraldığı yönündeki veri ve ABD hükümetinin finansal sektöre daha fazla yardım sunması gerekeceği yönündeki
endişelerle düştü.

Dolar, yen dışındaki önemli para birimleri karşısında değer kazanırken, Güney Kore wonu karşısında son günlerdeki alımlarıyla 11 yılın en yüksek değerine ulaştı.

Haber kaynaklarında, ABD'nin zor durumdaki sigorta şirketi American
International Group'a (AIG) 30 milyar dolar daha yardım yapacağı yönündeki açıklamaların yer almasının ardından dolar geniş bantta yükseldi.

Analistler, Citigroup'un ardından AIG'ye de yeni yardım kararı alınmasının diğer finans şirketlerinin de benzer yardımlara ihtiyaç duyabileceği endişelerini kuvvetlendirdiğini belirtti.

BORSALAR

ABD borsaları, hükümetin Citigroup'un adi hisselerinin önemli bir bölümünü almasının ardından diğer büyük bankalarda da ağırlığını artıracağı yönündeki endişelerle düşerken, S&P 500 endeksi ilk aylarda tarihindeki en kötü yeni yıl başlangıç aylarını yaşamış oldu.

Şubat, Dow Jones endeksi için zor bir ay oldu. Dow Jones sanayi endeksi Mayıs 1997'den bu yana en düşük seviyelere ulaşırken, endeks altı aydır değer kaybediyor.

Merck & Co ve Johnson & Johnson Inc gibi sağlık ürünleri ve ilaç şirketi hisseleri, Barack Obama'nın bütçe teklifinde yer alan sağlık harcamalarını azaltma kalemlerinin şirket kârlarını olumsuz etkileyeceği yönündeki endişelerle ikinci günde de değer kaybetti.

ABD ekonomisinin son çeyrekte yıllık bazda yüzde 6.2 daraldığı yönündeki veri de piyasaları etkiledi.

Citigroup hisseleri, hükümetin 25 milyar dolar değerindeki Citigroup
imtiyazlı hissesini adi hisseye çevireceği kararı ve kararın mevcut hissedar payını yüzde 74'e kadar azaltabileceği ihtimali nedeniyle yüzde 39 değer kaybetti.

General Electric hisseleri, finans biriminin temettü ödemesini yüzde 68
azaltarak hisse başına 10 sente düşüreceği açıklamasının ardından yüzde 6.5 değer kaybetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Ekonomi