Dolar 1.60 TL'ye dayandı

Piyasalarda yılbaşından sonra başlayan iyimserlik kısa sürdü. Özellikle borsalarda gelen satışlar endeksi hızla aşağı çekerken, dolar hem içeride hem de dışarıda değer kazanıyor. Yılın ilk günlerinde 1.50 TL sınırına kadar gerileyen dolar bugün gelen alım

Dolar 1.60 TL'ye dayandı

Piyasalarda yılbaşından sonra başlayan iyimserlik kısa sürdü. Özellikle borsalarda gelen satışlar endeksi hızla aşağı çekerken, dolar hem içeride hem de dışarıda değer kazanıyor. Yılın ilk günlerinde 1.50 TL sınırına kadar gerileyen dolar bugün gelen alımların etkisiyle 1.59 TL'ye kadar çıktı. Euro ise 2.12 TL'ye yükselti. İMKB'de özellikle banka hisselerine gelen satışlar endeksi yüzde 2.88 oranında aşağı çekti. Endeks günü 25 bin 708 puan olarak tamamladı.

ABD'de en kötü çeyrek bilançolarının açıklanması beklentisi dış borsaları da aşağı çekiyor.

Paritelerde ise hareketlilik sürüyor. Avrupa Merkez Bankası'nın toplantısı öncesinde euro değer kaybediyor. Avrupa Merkez Bankası'nın Perşembe günü faiz indirimi kararı alması bekleniyor. Bu beklentiyle euro-dolar paritesi 1.33 seviyesine çekti.

Piyasalarda sıkıntılı seyrin bir süre daha devam etmesi bekleniyor. Ancak uzmanlar kısa vadede doların 1.60 TL seviyesini geçmesinin zor olduğunu belirtiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Ekonomi