Dolar 1. 67'i geçti

Öte yandan euro/dolar paritesi de 10 Aralık'tan bu yana ilk kez 1.30'un altına indi. Avrupa'da bankacılık sektörüne yönelik endişeler euro ve paund üzerinde olumsuz etkiler yapıyor. Dün İngiliz RBS'in tarihinin en büyük zararını açıklaması ile tetiklenen

Dolar 1. 67'i geçti

Öte yandan euro/dolar paritesi de 10 Aralık'tan bu yana ilk kez 1.30'un altına indi.

Avrupa'da bankacılık sektörüne yönelik endişeler euro ve paund üzerinde olumsuz etkiler yapıyor. Dün İngiliz RBS'in tarihinin en büyük zararını açıklaması ile tetiklenen endişeler bugün euro ve paundun dolar karşısında değer yitirmesine neden oldu.

Paund 1.4132 ile dolar karşısında son 7 yılın dibine inerken, euro/dolar paritesi de 1.2941 ile son 6 haftanın dibini gördü.

DOLAR 1.67'NİN ÜZERİNDE    

İçeriye bakıldığında dolar TL karşısında da yükseliyor. Hem doların yurtışındaki kuvvetli performansı hem de faiz indiriminin ardından dolara olan talep kuru sabah saatlerinde 1.66'nın üzerine taşımıştı. Dolar öğle saatleri itibari ile kuvvetlenen alımlarla 1.6740 TL'ye kadar tırmandı. Uzmanlar, gelişmekte olan ülke para birimleri üzerindeki baskının da doları yukarı çektiğini belirtiyor.

Bankalararası piyasada dolar dünkü kapanışta 1.6450/90 lira olmuştu. 

Uzmanlar, Merkez Bankası'nın 2 puanlık agresif faiz indirimi nedeniyle dolardaki yükseliş baskısının sürmesini bekliyor.

HSBC Stratejisti Fatih Keresteci, Reuters'a yaptığı açıklamada, "TCMB'nin agresif faiz indirimleri, liranın koruma kalkanını iyice azaltıp olası ataklara karşı savunmasız hale getirmiş durumda... Bu çerçevede dolar-lira kurundaki yükseliş baskısının önümüzdeki dönemde de sürmesi olası duruyor. Euro-dolar paritesinin 1.30'un altına inmesi de dolar-lira kurunu yukarı itiyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Ekonomi