Doğalgazda “zor gün” ilanı!

BOTAŞ, yaşanan aşırı soğuk havalar nedeniyle doğalgaz arzındaki yetersizlik nedeniyle 'zor gün' ilan etti, Marmara ve Ege bölgesi için 'Doğalgaz yerine acil alternatif yakıtlara geçin' uyarısı yaptı. Marmara ve Ege için doğalgaz krizi kapıda.BOTAŞ'ın inte

Doğalgazda “zor gün” ilanı!

BOTAŞ, yaşanan aşırı soğuk havalar nedeniyle doğalgaz arzındaki yetersizlik nedeniyle 'zor gün' ilan etti, Marmara ve Ege bölgesi için 'Doğalgaz yerine acil alternatif yakıtlara geçin' uyarısı yaptı. Marmara ve Ege için doğalgaz krizi kapıda.
BOTAŞ'ın internet sitesinden yaptığı duyuruda Türkiye genelinde yaşanan soğuk hava şartları nedeniyle, konut sektöründe ve elektrik üretim sektöründeki doğalgaz tüketiminin arttığına vurgu yapıldı. İletim şebekesinde doğalgaz arz-talep dengesinin oluşturulamadığına işaret edilerek, boru hattının basınç profilinin hızla düştüğü bilgisine yer verildi.

ALTERNATİF YAKITLARA GEÇİN
BOTAŞ, şirketleri de uyardığı duyurusunda "Bu itibarla, doğalgaz kesintisi ve kısıntısı yapılması düşünülen bölgelerdeki doğalgaz kullanıcılarının alternatif yakıt tedariklerini sağlamaları için taşıtan şirketler tarafından acilen uyarılması gerekmektedir. İkinci bir duyuru yapılıncaya kadar, ŞİD hükümleri "Madde 14 Zor Gün" çerçevesinde bütün taşıtanlarca gerekli tedbirler acilen uygulanmalıdır" denildi.

'VATANDAŞ RAHAT OLSUN'
BOTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Fazıl Şenel, Marmara ve Ege Bölgesi için ikincil yakıta geçme ilanına ilişkin haberlerin kısmen doğru ama eksik, yanlı ve yanlış olduğunu belirterek, ''Vatandaşımızın rahat olması lazım. 'Evsel tüketici' dediğimiz vatandaşımız ile sanayicimizin sıkıntı duyabileceği bir durum yok'' dedi. Şenel şunları söyledi: ''Elektronik Bülten Tablosuna göre 'zor gün' ilan etmemiz gerekiyor. Bu mutat bir uygulama, halka açık bir tablo değil. Elektrikleri ikincil yakıtla üretebilecek firmalar ikincil yakıta geçtiler. Marmara'da, Ege'de evde kullanan sanayide kullanan müşterilerimizin alternatif yakıta geçmeleri söz konusu değil, içleri rahat olsun. Kesinlikle kesinti, kısıntı söz konusu değil."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi