D.Karadeniz ihracatında düşüş

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, bölgede, 2009 yılı Ocak-Kasım döneminde yapılan ihracatta, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 23 oranında düşüş yaşandığını belirtti. Gürdoğan, yaptığı yazılı a

D.Karadeniz ihracatında düşüş

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, bölgede, 2009 yılı Ocak-Kasım döneminde yapılan ihracatta, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 23 oranında düşüş yaşandığını belirtti.

Gürdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, yetki alanlarında bulunan Trabzon, Rize ve Artvin illerinden 2009 yılı Ocak-Kasım aylarında yapılan ihracatın 909 milyon 66 bin dolar olduğunu belirterek, ''Bölgede, 2009 yılı Ocak-Kasım aylarında yapılan ihracatta, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 23 oranında düşüş yaşandı'' dedi.

Bölgedeki ihracatta genel bazda düşüş yaşandığını ifade eden Gürdoğan, şu bilgileri verdi:
''Bölgedeki ihracatta genel bazda düşüş yaşanmasına rağmen toplam ihracat içinde önemli paya sahip olan ve yakın komşu ülkelerle gerçekleştirilen yaş meyve, sebze ürünlerinde miktar olarak yüzde 25, değer bazında da yüzde 13 oranında artış yaşanmıştır. İhracat içinde önemli paya sahip olan ürünlerde görülen artış bizleri sevindirirken dünya piyasalarında yaşanan iyileşme paralelinde toplam bölge ihracatımızın da önümüzdeki artış trendini yakalayacağı ümidini taşımaktayız.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi