Dış ticaret açığında daralma

Dış ticaret açığındaki daralma Mayıs'ta da sürdü. Döviz kurlarındaki artışın etkisiyle ithalattaki daralma yüzde 10'u geçince, Mayıs ayında dış ticaret açığı yüzde 28.7 azaldı.Türkiye İstatistik Kurumu ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle oluşturu

Dış ticaret açığında daralma

Dış ticaret açığındaki daralma Mayıs'ta da sürdü. Döviz kurlarındaki artışın etkisiyle ithalattaki daralma yüzde 10'u geçince, Mayıs ayında dış ticaret açığı yüzde 28.7 azaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle oluşturulan geçici dış ticaret verilerine göre, ihracat Mayıs ayında, 2013 yılının aynı ayına göre yüzde 3.6 artarak 13 milyar 750 milyon dolara çıktı. Aynı dönemler itibarıyla, ithalat ise yüzde 10.3 azalarak 20 milyar 859 milyon dolara geriledi.

Bu gelişmeye bağlı olarak, Mayıs ayında dış ticaret açığı yüzde 28.7 azalarak 9 milyar 968 milyon dolardan, 7 milyar 108 milyon dolara düştü. İhracatın ithalatı karşılama oranı 2013 Mayıs ayında yüzde 57.1 düzeyindeyken, bu yılın aynı ayında yüzde 65.9’a çıktı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi