Dimdik ayaktayız

 Başta TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere Antep'te buluşan 16 STK'nın başkanı oynanan kirli oyuna tepki gösterdi  Terör saldırısında 4'ü çocuk 9 sivilin öldüğü Gaziantep'e dün iş dünyası adeta çıkarma yaptı. Türki

Dimdik ayaktayız

 

Başta TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere Antep'te buluşan 16 STK'nın başkanı oynanan kirli oyuna tepki gösterdi

 

 

Terör saldırısında 4'ü çocuk 9 sivilin öldüğü Gaziantep'e dün iş dünyası adeta çıkarma yaptı. Türkiye'de ilk kez 16 sivil toplum örgütü bir araya geldi ve TOBB ve TÜSİAD'ın öncülüğünde işveren, işçi, çiftçi, memur, mali müşavir ve esnaf örgütlerinin temsilcileri, başta siyasiler olmak üzere ülkeye birlik, bütünlük ve ortak hareket etme çağrısında bulundu. Verilen ortak mesaj, "Türkiye'nin üzerinde kirli bir oyun oynanmak isteniyor. Gün, kardeşliğimize sahip çıkma günüdür. Gün birlikte düşünme, birlikte çalışma, birlikte hareket etme günüdür" şeklinde oldu.

Dün bir araya gelen 16 sivil toplum kuruluşu (STK), Antep'te bombanın patladıldığı bölgede esnaf ziyaretinde bulundu ardından, terör mağduru ailelere geçmiş olsun ziyareti yaptı. Gaziantep Valisi Erdal Ata ve Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'i de ziyaret eden heyet daha sonra ortak açıklama yaptı. Doğunun sanayi başkenti Antep'te işgal dönemi sonrası 90 yıl sonra ikinci bombanın patladığını belirten Güzelbey, "Ama bugün yine dimdik ayaktayız. Vatandaşlar, alışverişe, restoranlara gitsinler, düğünlere devam etsinler" dedi.

 

Baltayı taşa vurdular...

16 STK adına konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Vatandaşlarımız bilmeli ki bu hain saldırı, ülkemiz üzerinde oynanan kirli bir oyunun parçası. Bu vahim olayın tek hedefi, milletimizin birliğini ve bütünlüğü. Bu milletin tarihinde kirli oyunlar eksik olmadı. Ama bu kirli oyunları, her zaman bozduk. Bu toprakların mayası çok güçlü. Bu hesapları yapanlar bilsin ki, hiçbir hesap milletin bu bütünlüğünü bozamayacak" dedi.

"Terör burada baltayı taşa vurdu" diyen Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti: "Gün kardeşliğimize sahip çıkma günü. Gün birlikte düşünme, birlikte çalışma, birlikte hareket etme günü. Gün, bir olma, iri olma, diri olma günü."

Hisarcıklıoğlu, terör olaylarının, bu bölgelere yatırım yapılmasını etkileyip etkilemeyceğine ilişkin soruyu, "Memleket meselesinde bu kuruluşlar her zaman birlikte hareket ederiz. Biz de bugün buradaysak, bunu göstermiş oluyoruz" diye yanıtladı. Hisarcıklıoğlu ayrıca, 16 STK olarak, şehit ailelerine mensup çocukların tüm eğitim masraflarını ömür boyu üstlenmeye hazır olduklarını söyledi.

 

 

16 STK ANTEP’TE

 

Ümit Boyner (TÜSİAD)

Rifat Hisarcıklıoğlu (TOBB)

Bendevi Palandöken (TESK) Mustafa Kumlu (Türk-İş)  Şemsi Bayraktar (TZOB)  Mahmut Arslan (Hak-İş)

Ahmet Gündoğdu (Memur-Sen)

İsmail Koncuk (Kamu-Sen) Nail Olpak (MÜSİAD)

Hasan Sert (TÜMSİAD)

Nail Sanlı (TÜRMOB)

Mustafa Koca (ASKON)

Mehmet Büyükekşi (TİM)

Erdem Çenesiz (TÜRKONFED)

Mehmet Yıldırım (BAKTAD) Kasım Fincan (TUSKON)

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi