Devler Türkiye'ye park etti

 Yabancı firmaların Türkiye'yi yatırım coğrafyasına almasında en önemli etken genç nüfus, büyüyen ekonomi ve lojistik durumu olarak öne çıkıyor. Sabah'ın haberine göre son olarak geçtiğimiz aylarda ABD'li araştırma ve danışmanlık şirketi Colliers'in yaptı

Devler Türkiye'ye park etti

 

Yabancı firmaların Türkiye'yi yatırım coğrafyasına almasında en önemli etken genç nüfus, büyüyen ekonomi ve lojistik durumu olarak öne çıkıyor. Sabah'ın haberine göre son olarak geçtiğimiz aylarda ABD'li araştırma ve danışmanlık şirketi Colliers'in yaptığı çalışmada Türkiye'nin bölgede artan ekonomik gücü vurguladı ve krizle mücadelesini sürdüren Avrupa'nın geleceğini Asya-Ortadoğu hattında arayacağı, Türkiye'nin de bu nedenle daha fazla önem kazanacağı belirtildi. Küresel danışmanlık firması Colliers, raporunda Avrupa'nın en önemli lojistik merkezleri arasında Türkiye'nn öne çıkacağı kaydedilerek kara ve demiryolu taşımacılığında İstanbul'un, deniz yolunda ise İzmir ve Mersin'in önemli lojistik üsler arasında yer alacağı açıklandı.

 

AKTİFSPED'İN %51'İNİ ALIYOR 

Colliers'in 2020 yılına kadar Avrupa lojistik hatlarındaki değişimini gösteren raporunu yabancı taşımacılık şirketleri de gördü ve elini hızlı tutarak Türkiye'ye adım atmaya, var olan yatırımlarını da artırmaya karar verdi. Devlerin oyun alanı haline gelen Türk lojistik pazarına mayıs ayında satın almayla giren Avustralyalı dev Toll Global firmasına şimdi de Alman Hoyer Group katıldı. Türk şirketi Aktifsped Uluslararası Nakliyat'ın ana hissedarı olmak için masaya oturan Hoyer Group, İstanbul merkezli şirketin yüzde 51'ini almaya hazırlanıyor.

 

18 BİN KONTEYNIR'I VAR 

Alman Hoyer'in masaya oturduğu Aktifsped firmasının filosunda 40'ı taşeron 150 araç var. Gebze, Konya ve Adana'da ofisleri bulunan Aktifsped'in toplam garajı ise 25 bin metrekare. Filosundaki araçların ağırlığı sanayi ve enerji taşımacılığına yönelik olan firmayı gözüne kestiren 66 yıllık Alman Hoyer Group'un filosundaki araç parkını ise 3 bin adedi semi treyler ve 18 bin adet tanker konteynır oluşturuyor. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler