Dev zirve başlıyor

Avustralya’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek G-20 zirvesi Quennsland eyaletine bağlı Brisbane kentinde başlıyor.Türkiye’yi Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun temsil edeceği G-20 zirvesinde ABD Başkanı Barack Obama, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Al

Dev zirve başlıyor

Avustralya’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek G-20 zirvesi Quennsland eyaletine bağlı Brisbane kentinde başlıyor.

Türkiye’yi Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun temsil edeceği G-20 zirvesinde ABD Başkanı Barack Obama, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Almanya Başbakanı Angela Merkel gibi birçok lider yer alacak. G-20’ye üye 19 ülke ve Avrupa Birliği komisyonun katılımıyla gerçekleşecek zirvede, 6 farklı ülkeden de davetli temsilci bulunacak. Zirve kapsamında dengeli büyüme ve ekonomik hedefler, üye ülke liderleri tarafından gözden geçirilecek.

Başbakan Davutoğlu da, G-20 zirvesi kapsamında G-20 liderleri ve zirve katılımcılarıyla görüşmeler gerçekleştirecek. Davutoğlu, Türkiye’nin 2015 yılında üstleneceği G-20 Dönem Başkanlığı’yla ilgili de görüşmeler yapacak.

G-20 zirvesi kapsamında liderleri Avustralya ve Yeni Zelanda’dan gelen yaklaşık 6 bin polis ve güvenlik görevlisi koruyacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler