Dev banka satıldı!

Artık Katarlılar'ın...

Dev banka satıldı!
Orta Doğu ve Afrika'nın lider finansal kuruluşu QNB Group, Finansbank A.Ş.'nin yüzde 99.81 hissesini satın alma sürecini bugün tamamladı.

Bu satın alma işlemi, QNB Group'un uluslararası genişleme stratejisinde önemli bir kilometre taşı niteliğinde. Türkiye pazarına, ülkenin lider bankalarından birini bünyesine katarak giren ve böylece uluslararası pazardaki varlığını güçlendiren QNB Group bu hamlesiyle,Türkiye-Ortadoğu ve özellikle Türkiye-Katar arasında hızla gelişen ticaret hacminden ve güçlenen ekonomik bağlarından azami şekilde fayda sağlayacak.

Bu satın alma, QNB Group'un aynı zamanda Türkiye bankacılık sektörünün ve ekonomisinin uzun vadede potansiyeline duyduğu güvenin de bir yansıması.

Öte yandan, toplam varlıkları, müşteri mevduatı ve kullandırdığı kredilerle Türkiye'nin en büyük 5'inci özel bankası olan, deneyimli yönetim kadrosuyla organik olarak büyüyen Finansbank  yurt genelinde 620'den fazla şubesi, 12 binin üzerindeki finans profesyoneli ile 5.3 milyonun üzerinde müşteriye hizmet veriyor. 31 Mart 2016 itibarıyla, Uluslararası Finansal Raporlama Standartlarına göre Finansbank'ın aktifleri 32 milyar Amerikan Doları, kredileri 21.8 milyar Amerikan Doları, mevduatları 17.3 milyar Amerikan Doları ve özkaynakları da 3.8 milyar Amerikan Doları seviyesinde.

TÜRKİYE, QNB İÇİN STRATEJİK PAZAR

QNB Group CEO'su Ali Ahmed Al-Kuwari, satın alma işlemi ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

"Bu satın alma işlemi, QNB'nin 2017 yılı itibarıyla Orta Doğu ve Afrika'nın ikonu olması vizyonumuz doğrultusunda hayati önem arz ediyor. Stratejimizi, rekabet avantajı öngördüğümüz, yüksek büyüme kapasiteli pazarlara yoğunlaşmak oluşturuyor. Piyasa büyüklüğü, nüfusu, büyüme performansı, güçlü ekonomik ve bankacılık sektörü verileri, Avrupa, Asya ve Afrika arasındaki stratejik konumuyla Türkiye'yi, tam da böyle bir pazar olarak görüyoruz. Türkiye'nin ve Finansbank'ın gelecekteki büyümesinde rol oynamak, QNB bünyesinde Finansbank'ın uluslararası piyasalarla bağlantılarını güçlendirmek ve Finansbank'ın ölçeğini bir sonraki seviyeye taşıyacak olmak bizleri çok heyecanlandırıyor."

Satın alma sonrası Finansbank hisselerinin yüzde 99.81'ine sahip olan QNB Group, kalan yüzde 0.19'luk hisse ile ilgili olarak ilerleyen zamanda zorunlu çağrıda bulunacak.

FİNANSBANK YENİ BİR ÖLÇEĞE TAŞINACAK

Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Grup CEO'su Ömer Aras da, satın alma ile ilgili olarak şu yorumu yaptı:

"QNB ile başlayan bu yeni dönem Finansbank için heyecan verici bir kilometre taşı olma özelliği taşıyor. QNB Group bünyesinde yer almaktan ve yeni bir döneme girmekten heyecan duyuyoruz. Bu satın alma aynı zamanda, Finansbank'ın mükemmeliyet tutkusunun uluslararası standartlarda gördüğü kabulün yetkin bir kanıtıdır. Bu güç birliği sonrasında, Finansbank'ı yeni bir ölçeğe taşıyacağımıza ve QNB Group'un artık bizim de bir parçası olduğumuz geniş uluslararası ağı sayesinde, müşterilerimize ve paydaşlarımıza istisnai hizmetler sunacağımıza inancımız sonsuzdur."

QNB GROUP: TÜRKİYE'DEKİ EN YÜKSEK REYTİNGE SAHİP ULUSLARARASI BANKA

QNB Group, istikrarlı büyümesiyle Katar'ın en büyük bankası olmanın yanı sıra, Orta Doğu ve Afrika bölgesinin de lider finansal kuruluşu konumunda bulunuyor. Orta Doğu ve Afrika bölgesinin en değerli bankacılık markası olarak kabul edilen QNB Group aynı zamanda Türkiye'de faaliyet gösteren en yüksek reytinge sahip uluslararası banka olma özelliğini de taşıyor.

Grup, Finansbank'ın bünyesine katılmasıyla, bugün üç kıtada 30'dan fazla ülkede geniş kapsamlı ürün ve hizmet yelpazesiyle faaliyet gösterir hale geldi. QNB'nin, bin 200'ü aşkın işyerinde, 27 bin 300'den fazla çalışanı ve 4 bin 300'ün üzerinde ATM'si bulunuyor. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi