Denetlemeler başlıyor! Ağır cezalar yolda

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ihtiyacı olan ailelere verilen sosyal yardımlarla ilgili sıkı denetim yapılacağını açıkladı. Bakan Yılmaz, konunun uzmanlarından oluşturulacak ekiplerin evleri tek tek dolaşarak, sosyal yardımların istismar edilip edilmediğin

Denetlemeler başlıyor! Ağır cezalar yolda

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ihtiyacı olan ailelere verilen sosyal yardımlarla ilgili sıkı denetim yapılacağını açıkladı. Bakan Yılmaz, konunun uzmanlarından oluşturulacak ekiplerin evleri tek tek dolaşarak, sosyal yardımların istismar edilip edilmediğini kontrol edeceğini söyledi. Yılmaz, "Uzman ekipler GPS özelliği bulunan araçlarla her haneyi ziyaret edecek. İnceleme sonucu yardımı istismar eden tespit edilirse yaptırım uygulanacak. Engellilere yapılan yardımın, ailenin diğer fertleri tarafından istismarına izin verilmeyecek" dedi. 

5 BİN GÖREVLİ ALACAĞIZ 

Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) hakkında bilgi veren Bakan Yılmaz, şunları söyledi: Beş bin civarında ilave sosyal hizmet görevlisi istihdam edeceğiz. Ellerine de GPS'i olan elektronik cihazlar verilecek. Böylece uzmanlarımızın sağlıklı denetim yapı yapmadıkları da izlenmiş olacak. Doğrudan ailelere gidecekler ve aileyi bir bütünlük içerisinde görecekler. Ailedeki yaşlıyı, iş bulamayan genci, okula gidemeyen çocuğu, engelliyi aile ortamında görmüş olacaklar.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi