Darphane altın verdi fiyatlar düştü

 Darphane'nin, yoğun altın talebine yetişememesi ile fırlayan altın fiyatları, beklenen altınların piyasaya gelmesiyle normale döndü. Geçen hafta Darphane'nin yoğun altın talebine yetişememesi ve iç piyasadaki fırsatçıların bunu avantaja çevirmesiyle fırl

Darphane altın verdi fiyatlar düştü

 

Darphane'nin, yoğun altın talebine yetişememesi ile fırlayan altın fiyatları, beklenen altınların piyasaya gelmesiyle normale döndü.
 
Geçen hafta Darphane'nin yoğun altın talebine yetişememesi ve iç piyasadaki fırsatçıların bunu avantaja çevirmesiyle fırlayan cumhuriyet ve çeyrek altın fiyatları, beklenen altınların piyasaya gelmesiyle normale döndü.
 
Cuma günü 165 liraya satılan çeyrek altın bugün 145 liraya, 635 liraya satılan cumhuriyet altını ise 575 liraya kadar geriledi.
 
Altın alım satımı yapan sarraflar fiyatların hala kısmen şişik olduğu değerlendirmesini yaparken, talebin devam ettiğini belirtiyor.
 
Altın fiyatlarının geçen hafta içerisinde sert şekilde gerileyerek 1.560 dolardan 1.320 dolara kadar gerilemiş, düşük fiyatları gören vatandaşın talebinin artması ise dışarıdaki düşüşe karşın içeride altın fiyatını yükseltmişti.
 
Darphane ve Damga Genel Müdürü Sadettin Parmaksız, piyasanın talebi olan 5.3 ton altının bir kısmı stoklardan karşılanmak üzere sipariş verenlere teslim edileceğini açıklamıştı.
 
Bu gelişme üzerine cuma günü fiyatlar yine yüksek seyretti. Fakat bugün öğleden sonra altınların piyasaya dağılmasıyla çeyrek ve cumhuriyet altını ons fiyatına göre belirlenen ve işçilik ücretlerini makul olduğu gerçek seviyesine geriledi. Yeni oluşan fiyatlara göre cuma günü 165 liraya kadar çıkan çeyrek altın, 145 liraya, 635 liraya çıkan cumhuriyet altını ise 575 liraya kadar geriledi.
 
Diğer taraftan uluslararası piyasalarda altın fiyatlarının cuma gününe kıyasla yaklaşık yüzde 1.7 artarak 1.430 dolara gerilemesi ise gerçek altın değerinde kısmi bir yükselişi de beraberinde getirdi. Buna paralel olarak doların da TL karşısında hafif değerlenmesi gram altın fiyatında artışı beraberinde getirdi.
 
Hafta kapanışında 81 lira seviyesinden işlem gören gram altın bugünkü işlemlerde 83 liraya kadar yükseldi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi