CHP'nin bankasına yeni şube

Ekonomi kötüye gidiyorsa bırakın şube açmayı, şubeyi kapatırsınız” dedi. AKP Genel Başkan Yardımcıları Şaban Dişli ile Dengir Mir Mehmet Fırat'ın istifasının 'deprem yarattığına' ilişkin değerlendirmelerin hatırlatılması üzerine Şahin gülerek, “Hissettini

CHP'nin bankasına yeni şube
Ekonomi kötüye gidiyorsa bırakın şube açmayı, şubeyi kapatırsınız” dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcıları Şaban Dişli ile Dengir Mir Mehmet Fırat'ın istifasının 'deprem yarattığına' ilişkin değerlendirmelerin hatırlatılması üzerine Şahin gülerek, “Hissettiniz mi böyle bir depremi? Ben hissetmedim” yorumunu yaptı.

Bakan Şahin, AKP Kemer İlçe Teşkilatı'nın 3'üncü Olağan Kongresi'ne katıldı. Sadece ülkeye hizmet için işbaşına geldiklerini, hizmet etmenin ve taş üstüne taş koymanın tek gayeleri olduğunu söyleyen Şahin, “Düğüm üzerine düğüm atalım, sorun üzerine sorun koyalım diye iktidar olmadık. Kimsenin etlisiyle sütlüsüyle uğraşacak halimiz yok” dedi. Şahin, parti kadrolarının bu çabalarına karşılık muhalefet çevrelerinin iftiralarıyla karşılaştıklarını öne sürdü.

Şahin, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen'in de İzmir'de polis kurşunuyla ölen Baran Tursun'un babası Mehmet Tursun'un yargılanmasıyla ilgili kendisine yönelik iddialarda bulunduğunu kaydetti. Sevigen'in, Mehmet Tursun'un 301'inci maddeden yargılanmasına kendisinin izin verdiğine yönelik yanıltıcı açıklamalarda bulunduğunu. ancak Tursun hakkında yargılama izni vermediğini belirten Şahin, “Milletin kafasını karıştırıyorlar. Bu maddede değişiklik yaptık, bu değişiklikten önce bu davalar açılmıştır. Bütün bunlar ortadayken Mehmet Sevigen, yargılamaya izin vermişim gibi açıklama yapıyor” dedi.

Muhalefet sözcülerinin kendisiyle ilgili iddialarının hepsinin buna benzediğini vurgulayan Şahin, şunları söyledi:

“Muhalefet sözcüleri, sırf partimizi yıpratmak için benimle ilgili iftiralarda bulunuyor. Çamur at, tutmazsa izi kasın. Taktik bu. O bile verdikleri zarar açısından onları tatmin ediyor. Sadece hizmet için iş başına geldik. İftira ve itham yarışında bulunmak için milletten oy isteyen bir parti değiliz. Onlar itham ve iftira yarışında olsun.”

Küresel ekonomik krizden bütün ülkelerin olumsuz etkileneceğini, buna karşın Türkiye ekonomisinin bu süreçten en az zararla çıkacağını söyleyen Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye'de işler kötüye gidiyor diyenlere sesleniyorum: Türkiye'nin en büyük bankalardan birinin ortağı CHP'dir. İş Bankası bininci şubesini açtı. Ekonomi kötüye gidiyorsa bırakın şube açmayı, şubeyi kapatırsınız. Finans ve bankacılık sektörü de Türkiye'nin geleceğine güveniyor.”

AKP İlçe Teşkilatı'nı ziyaret eden Şahin, bir gazetecinin Dengir Mir Mehmet Fırat'ın istifasıyla ilgili sorusunu şöyle yanıtladı:

“Kendisi sağlık nedenleriyle affını istemiş. Merkez Yürütme Kurulumuz da, Başbakanımız da mazeretini haklı görerek istifasını kabul etmiş. Sade bir milletvekili olarak partimize hizmet etmeye devam edecek. Yerine de başka bir arkadaşımız geldi. Bu sadece arkadaşımızın özel durumu nedeniyle yapılmış bir tasarruftur. Kamuoyunda farklı değerlendirmeler yapılıyor, hiçbiri doğru değil.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Ekonomi