'Cep'te Vergiler Düşürülüyor

Türkiye'de iletişim vergilerinde iyileştirme planlanıyor. Stratejik, Teknik, Ekonomik Araştırmalar Merkezi'nin düzenlediği 8'inci Telekomünikasyon Arenası'na iletişim vergileri damgasını vurdu.Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, mobil telefonla

'Cep'te Vergiler Düşürülüyor


Türkiye'de iletişim vergilerinde iyileştirme planlanıyor. Stratejik, Teknik, Ekonomik Araştırmalar Merkezi'nin düzenlediği 8'inci Telekomünikasyon Arenası'na iletişim vergileri damgasını vurdu.

Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, mobil telefonlarda halen uygulanmakta olan vergi yükünün çok ağır olduğunu ve bunların kısa sürede kaldırılmasını beklediklerini söyledi.

YÜK YÜZDE 60'I BULUYOR

Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz da, iletişim vergilerinde yeni hükümet döneminde iyileştirme yapılmasının planlandığını açıkladı. İletişim üzerindeki ağır vergilerin kaldırılması ve hafifletilmesinin, bu dönemde yapılacak bir husus olduğunu belirten Yılmaz, "Bu vergiler, geçici olarak konulmuş ancak kalıcı hale gelmiştir. Bu geçicilik vasfına riayet edilecek" diye konuştu. İletişim üzerindeki vergi yükü, Özel İletişim Vergisi, KDV ve Hazine paylarıyla birlikte yüzde 60'a ulaşmış durumda.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler