Cepte tarife savaşları kızışıyor

GSM operatörleri, 9 Kasım'da başlayacak numara taşınabilirliği öncesi tarife savaşlarını hızlandırdı. Peki öğrenciler, kamu çalışanları, aileler ya da yurtdışına çıkanlar hangi operatörle daha avantajlı konuşuyor? TÜRKCELL'li gençler her 10 dakikaya 9.9 k

Cepte tarife savaşları kızışıyor
GSM operatörleri, 9 Kasım'da başlayacak numara taşınabilirliği öncesi tarife savaşlarını hızlandırdı. Peki öğrenciler, kamu çalışanları, aileler ya da yurtdışına çıkanlar hangi operatörle daha avantajlı konuşuyor?

TÜRKCELL'li gençler her 10 dakikaya 9.9 kuruş ödüyor
GENÇLERE
BizBize Kampus: Tüm öğrenciler ve 25 yaş altı gençler için uygun olan tarifede aynı tarifedekiler kendi aralarında her 10 dakikası 9.9 kuruşa, tüm Turkcell'lilerle ayda 2 saat bedava konuşabiliyorlar. Ayrıca yurtiçinde her yöne bir SMS 10.5 kuruş ve günde 3 ücretli mesajdan sonra tüm Turkcell'lilerle gün boyu ücretsiz mesajlaşma imkanı var. Genç Paketi: Aylık sabit ücreti 11.9 lira. 2 saat bedavadan sonra Turkcell'lileri, sabit hatları ve diğer operatörleri aramanın dakikası 24 kuruş.

KAMU ÇALIŞANLARINA
BizBize Kamu: Kamu çalışanları ve emeklileri, ayda 12 liraya aynı tarifedekilerle 200 dakika konuşabiliyor. 200 mesaj da hediye. 3 yakınını da BizBize Kamulu yapanlar onlarla da aynı avantajları paylaşıyor. Şebeke içi ve sabit hatları aramanın dakikası 33 kuruş, diğer operatörleri aramanın dakikası 60 kuruş. Ücretsiz mesajlar bittikten sonra gönderilen mesajlar 21 kuruş.

AVEA SınırsızKamu'da konuşmalar bedava
GENÇLERE
MobilÖğrenci: Ön ödemeli hatlara yönelik bu tarifedekiler birbirlerini 10 dakikası 2 kontöre arıyorlar. Bu tarifeyle diğer operatörleri aramanın dakikası ise 2 kontör. Şebeke içi arama 3, sabit hattı arama 4 kontörle ücretlendiriliyor. Ayrıca 250 ve üzeri kontör yüklemelerinde 150 SMS hediye.

KAMU ÇALIŞANLARINA
SınırsızKamu: Kamu çalışanları ve emeklilileri sadece kendi tarifelerindeki abonelerle değil, Avea'lı tüm kamu çalışanları ve emeklileri ile ücretsiz konuşuyor. 31 Aralık 2008'e kadar kamu kimliği taşımayan tüm bireysel kullanıcılar da bu tarifeden yararlanabiliyor.

ÇOK GEZENLERE
TümDünya: 202 ülkede dakikası 30.30 kuruş ya da 4 kontöre tüm yönlere doğru konuşma imkanı sunuyor. Süre kısıtlaması yok.

ÇOK KONUŞANLARA
Saniyeli HepsiBir: Aylık ücreti 1.82 lira olan tarifede tüm yönlere aramanın dakikası 35.14 kuruş.

Çalışanlara
Tümİş: Sadece şirket hatlarını değil, iş yapılan diğer şirketleri de yoğun arayanlara uygun. Aylık ücret 10.3 lira. 3200 dakika ücresiz konuşma sağlayan tarifede diğer tüm konuşmaların dakikası 29.69 kuruş. Kısa mesaj ücreti 23.03 kuruş.

AİLELERE
BizBize: Aylık sabit ücreti 1.5 lira olan tarifede şebeke içi aramaların dakikası 35 kuruş, sabit hatları aramanın dakikası 45 kuruş, diğer operatörleri aramanın dakikası ise 60 kuruş. Kısa mesaj ücreti 21 kuruş. Aylık sabit 12.5 lira olan BizBize Canımın Üçü tarifesinde ise seçilen üç kişiyle dakikası 4.2 kuruşa konuşuluyor. diğer ücretlendirme ise BizBize tarifesiyle aynı.

AİLELERE
TümAile: Aylık sabit ücreti 15.15 lira olan tarifeye geçenler aralarında 3200 dakika ücresiz görüşüyor. Diğer operatörleri, sabit hatları ve Avea'lıları aramanın dakikası tüm vergiler dahil 30.3 kuruş. Kısa mesaj ücreti 23.03 kuruş.

VODAFONE CepAile'de dakika 1.8 kuruş
GENÇLERE
Cep Öğrenci: Ön ödemeli hatlara yönelik tarifede şebeke içi dakikası 2 kontöre aranabiliyor. Diğer operatörler ve sabit telefonları aramanın dakikası ise 4 kontör. Ayda bir, bir defada en az 100 kontör yüklendiğinde, seçilen 10 adet numara ile onay mesajının ulaşmasını takiben 5 dakikası 1 kontöre görüşülebiliyor.

AİLELERE
Cep Aile: Aylık sabit ücreti 2.90 lira olan tarife aile bireylerini ve kendilerini aile gibi görenleri dakikası 1.8 kuruşa konuşturuyor. Tarife içi mesajlaşmak bedava. Şebeki içi ve sabit hatla konuşmanın dakikası 22 kuruş, diğer operatörleri aramanın dakikası 60 kuruş.

ÇOK GEZENLERE
Dünyayı gezen tarife: Bu tarife ile 17 Vodafone GSM şebekesinde yapılan ve alınan çağrılar için dakikası sadece 75 kuruş ödeniyor. Aylık 1 lira karşılığında faturalı hat aboneleri mevcut abonelik paketini değiştirmeden Dünyayı Gezen Tarife alternatifini seçebilir.

Çalışanlara
İşini düşünen paketler: Şirket içi 2500 dakika bedava konuşma, diğer Vodafone'lular, sabit hatlar ve diğer operatörlerle 250 veya 500 dakika bedava konuşma sağlıyor. 250'lik paketin ücreti 59.9 lira, 500'lük paketin ücreti 99.90 lira.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler