Cari açık beklentileri aştı

Türkiye ekonomisinin yumuşak karnı olarak nitelendirilen cari işlemler açığı Kasım'da 5.64 milyar dolar ile beklentilerin üzerine çıktı.Ekonomistler ile banka ve aracı kurum analistleri Kasım'da 5.2 - 5.4 milyar dolar dolayında açık bekliyorlardı. Cari iş

Cari açık beklentileri aştı

Türkiye ekonomisinin yumuşak karnı olarak nitelendirilen cari işlemler açığı Kasım'da 5.64 milyar dolar ile beklentilerin üzerine çıktı.

Ekonomistler ile banka ve aracı kurum analistleri Kasım'da 5.2 - 5.4 milyar dolar dolayında açık bekliyorlardı. Cari işlemler açığı Ekim ayında da 2.03 milyar dolar ile 1.8 - 1.9 milyar dolar olan beklentileri aşmıştı.

YILIN EN YÜKSEĞİ

Kasım ayında yılın en yüksek aylık düzeye yükselen cari işlemler açığı, Ocak-Kasım döneminde, geçen yılın aynı dönemindeki 56.67 milyar dolardan 3872 milyar dolara gerilerken, Kasım sonu itibarıyla yıllık açık 47.09 milyar dolara çıktı.

Kaynağı belirsiz döviz giriş-çıkışlarının yer aldığı "net hata noksan" kalemi de Kasım ayında, 3.46 milyar dolar ile 2014 yılının en yüksek "kaynağı belirsiz çıkışı" oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi