Canikli, konuştu fındık fiyatları yükselişe geçti

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin dün Trabzon'da fındık için "Gerekirse müdahale alımı yaparız" açıklamasından sonra fındık fiyatları 11 liraya yükseldi

Canikli, konuştu fındık fiyatları yükselişe geçti
Canikli, konuştu fındık fiyatları yükselişe geçti
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin dün Trabzon'da fındık için "Gerekirse müdahale alımı yaparız" açıklamasından sonra fındık fiyatları 11 liraya yükseldi
 
 Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin Trabzon'da son günlerde düşen fındık fiyatlarına yönelik “Fındığa müdahale her türlü yöntemi içerebilir. Psikolojik yöntemden tutun gerekirse, şartlar oluşursa müdahale alımı da dahil olmak üzere her türlü müdahaleyi yapacağız” açıklaması fındık fiyatlarında yükselişe neden oldu.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, Ordu, Giresun ve Trabzon ziyaretlerinde fındık üreticisi lehine olumlu açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'ye üreticiler adına teşekkür etti.
 
Canikli’nin açıklamalarının ardından fiyatların 10,50'den 11 liraya kadar yükseldiğini belirten Karan, “Fındığa her zaman sahip çıkan hükümetimize teşekkür ederiz. Sayın Başbakan Yardımcımız Nuretin Canikli, Ordu, Giresun ve Trabzon’da fındık için yaptığı açıklama ile düşüşte olan Giresun kalite tombul fındığın fiyatları 11 lira seviyelerine kadar çıktı. Bizler de üreticiler ve ziraat odaları olarak hükümetimizin gerekli çalışmaları sürdürdüğünü biliyoruz ve güveniyoruz” dedi.
Giresun Ziraat Odası Başkanı Karan, fındıkta lisanslı depoculuğun emanet ve stokçuluğun önüne geçeceğini ifade ederek sözlerine şöyle devam etti:
“İlki Giresun’da 17 bin ton kapasiteli olarak kurulan lisanslı depoculuk, önümüzdeki süreçte devlet politikası olarak devam edecek. Sektör tarafından olumlu şekilde karşılanan ve üreticinin menfaatine olacak olan lisanslı depoculuğu ziraat odası olarak bizde sonuna kadar destekliyoruz. Ancak sistem daha tam olarak faaliyete geçmeden birilerinin, durumdan kendilerine vazife çıkarmaya çalıştığını üzüntüyle duymaktayız.
 
Duyumlarımıza göre, fındık ticareti yapanlarında lisanslı depoculuk sisteminden faydalana bilmek için girişimlerde bulunarak, siyasilere baskı yaptığı belirtilmektedir. Böyle bir şeyin gerçekleşmesi durumunda, lisanslı depoculuk amacı dışına çıkarak, üreticiden çok tüccara hizmet edecektir. Giresun Ziraat Odası olarak şimdiden uyarıyoruz; lisanslı depoculuktan sadece ve sadece üretici faydalanmalıdır, fındık ticareti yapanlar kesinlikle bu sisteme dahil edilmelidir. Dahil edilirse şu anki mevcut sistemden hiçbir farkı kalmayacaktır. Fındık ticareti yapanlar, üreticiden aldığı emanet fındığı, lisanlı depoda depolayarak, devlet eliyle stok yapacaktır.”
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi