Çalışandan hiç birşey kısmadık

Çelik, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü törenlerine katılmak üzere geldiği Bursa'da, gazetecilerin, uzlaşmayla sonuçlanan toplu görüşmelerle ilgili sorularını yanıtladı. Görüşmelerde genelde bir uzlaşma sağlandığını, konunun çok ta

Çalışandan hiç birşey kısmadık

Çelik, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü törenlerine katılmak üzere geldiği Bursa'da, gazetecilerin, uzlaşmayla sonuçlanan toplu görüşmelerle ilgili sorularını yanıtladı. Görüşmelerde genelde bir uzlaşma sağlandığını, konunun çok tartışıldığını, konuşulduğunu ve olumlu bir noktaya gelindiğini belirten Çelik, büyük bir uzlaşma olduğunu, ama bu tür görüşmelerde yüzde 100 mutabakat sağlamanın çok zor olduğunu söyledi.

Çelik, biz gazetecinin, anlaşma sağlamasına karşın bazı sendikaların bundan hoşnut olmadığını ve oturma eylemi düzenlediğini hatırlatması üzerine şunları söyledi:

"Türkiye'nin gerçekleri ortada. Dünyadaki gerçekler de ortada. Bölgemizde cereyan eden sıcak gelişmeler ortada. Burada, şunun bilinmesinde fayda var: Hükümet olarak biz çalışanlardan yana olan bir şeyi hiçbir zaman kısmadık. Bu rakamlar bunu çok net bir şekilde ortaya koyuyor. Burada istenen ise 'daha fazla olsun'. Daha fazlasını en başta Başbakan'ımız istiyor, bizler istiyoruz. Ama daha fazla vermek başka dengeleri bozmaktan geçmemeli.

Yani ekonomide belli dengeleri bozarak belli bir kesime çok vermek işin iyi gittiği anlamına gelmez. Bunu geçmiş iktidarlar yaptılar ve memleketimiz çok ciddi ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya kaldı. Şimdi verilecek olan şeyin kaynağı varsa vermek lazım. Kaynağı yoksa yapılan popülizmdir. Ülke için yanlıştır. Biz çalışanlarımız için zorluyoruz. Geçenlerde memur maaşları için çok ciddi düzenlemeler yapıldı. Yani 110 YTL'den 250-260 YTL'ye kadar bir dengeleme yapıldı.

Özellikle alt gelir gruplarının imkanları biraz daha artırıldı. Şimdi de 2009'a dönük toplu görüşmelerde enflasyon, ülkenin şartları dikkate alınarak büyük ölçüde bir mutabakat sağlandı. Olumlu bir gelişme bu. Ama gönül arzu eder ki Türkiye'nin imkanları artsın, talep edilenin de üstünde verelim, çok daha iyi bir uzlaşma olsun. Ama inşallah zaman içinde bu da olur. "

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler