Büyük borç affı geliyor!

SGK'ya olan pirim borçlarından, trafik cezalarına; nüfus kaydından, adli cezalara kadar. Kamuya olan neredeyse tüm borçlar yeniden yapılandırılacak. Aslında Maliye Bakanı açık açık söylemişti, "kamuya olan borçlara ilişkin yeniden yapılandırma yolda" demi

Büyük borç affı geliyor!

SGK'ya olan pirim borçlarından, trafik cezalarına; nüfus kaydından, adli cezalara kadar. Kamuya olan neredeyse tüm borçlar yeniden yapılandırılacak.

Aslında Maliye Bakanı açık açık söylemişti, "kamuya olan borçlara ilişkin yeniden yapılandırma yolda" demişti. Seçim öncesi üzerinde çalışılan taslak ortaya çıktı.

Ekonomi kurmayları taslağa son şeklini verecek, son sözü ise Başbakan söyleyecek. Ama Başbakan'ın önüne gidecek liste hemen hemen belli.

Ödenmemiş trafik cezaları o listenin en başında. Faizlerin silinmesi, ana paranın ise sadece yüzde ellisinin tahsil edilmesi planlanıyor.

Sadece trafik cezaları değil, benzer bir yapılandırma adli idari tüm ödenmemiş cezalar için de geçerli olacak.

En çok kamunun ve belediyenin borcu var. Yıllardır ödenmeyen kabarık elektrik faturaları. Hükümet bu borçları da düzenlemenin kapsamına alıyor.

Üstelik belediyelerin sadece elektrik değil, Sosyal Güvenlik Kurumu'na prim borçları var. Hem de yine yüksek miktarda.

Eğer Başbakan tamam derse pirim borçlarında gecikme faizinde yüzde 90'a kadar indirim yapılması planlanıyor.

Ve bu düzenleme içinde vergi borçları da yeniden yapılandırılacak. Meclis takvimi sıkışık ama, hükümet yeni yıldan önce Meclis'e "torba kanun" olarak bu düzenlemeleri getirecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler