Bunu yapmazsanız tazminatı unutun!

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından geçen ay ana hatları açıklanan iş güvenliği yasa tasarısı TBMM'ye sunuldu.Tasarı ile kaskını takmadığı için yazılı olarak uyarılan işçi, tazminatsız işten atılabilecek.Tasarıyla getirilen düzenlemeler şöyle:TAZMİNATSIZ

Bunu yapmazsanız tazminatı unutun!

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından geçen ay ana hatları açıklanan iş güvenliği yasa tasarısı TBMM'ye sunuldu.

Tasarı ile kaskını takmadığı için yazılı olarak uyarılan işçi, tazminatsız işten atılabilecek.

Tasarıyla getirilen düzenlemeler şöyle:

TAZMİNATSIZ ATILACAK: İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nda yer alan yükümlülükleri ‘yazılı olarak hatırlatıldığı' halde yerine getirmeyen işçi, patronu tarafından tazminatsız olarak işten atılabilecek. Bu yükümlülükler arasında, kişisel koruyucu donanımları doğru kullanmak ve korumak da bulunuyor.

YASAK MADENCİYE: Ölümlü iş kazası meydana gelen işyerlerinde 2 yıl kamu ihalesi yasağı maden işyerleriyle sınırlandırıldı. İhale yasağı için işverenin kusurlu olduğunun yargı kararıyla tespit edilmesi gerekecek.

PRİM TEŞVİKİ: Çok tehlikeli sınıfta yer alan ve 10'dan fazla çalışanı bulunan işyerlerinde 3 yıl süreyle ölümlü veya sürekli sakatlıkla sonuçlanan kaza olmazsa işsizlik sigortası işveren primi 3 yıl boyunca yüzde 2 yerine yüzde 1 olarak alınacak. Ancak, ölümlü iş kazası olan işyerlerinde ise bu oran yüzde 3 olarak uygulanacak.

ERMENEK'E 6 AY MAAŞ

Ermenek'te maden kazasının yaşandığı ocakta, kazanın meydana geldiği gün sigortalı olanlar ile hayatını kaybeden işçilerin ailelerine 6 ay süreyle brüt asgari ücret tutarında ödeme yapılacak. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler